XXVI. Gimesi Művelődési Tábor – 2007.9.3-7.

XXVI. Gimesi Művelődési Tábor – 2007.9.3-7.

26. Gimesi Művelődési Tábor (gólyatábor)

XXVI. Gimesi Művelődési Tábor
2007. szeptember 3-7.

A Juhász Gyula Ifjúsági Klub (JUGYIK), a nyitrai magyar diákok klubja, ezúton szívesen meghív a 26. Gimesi Művelődési Táborba.
A táborban lehetőséged nyílik megismerni diáktársaidat, tanáraidat és egy kellemes nyárutót tölthetsz el a Gimesi üdülőközpont csodálatos környezetében.
Mint láthatjátok, a program nem csupán előadásokat tartalmaz, hanem az esti órákban is korlátlan kikapcsolódást biztosít.
A tábor programja:
Foglalkozások:

Kommunikáció >>> Beszéd és helyzetgyakorlatok, drámapedagógia a NYEKK (Nyitrai Egyetemisták Kínjátszó Köre) rendezőnőjével: Horváth Virággal. A foglalkozást egyéb előadók is színesítik majd.

Újságírás >>> A résztvevők betekintést nyerhetnek az újságírás rejtelmeibe, gyakorlatok, tábori lap létrehozása – szerkesztése. A foglalkozás felvidéki publicistákat is vendégül lát, akik előadásokkal és nyílt diszkussziókkal járulnak majd hozzá a résztvevők igényeinek kielégítéséhez.

Kézműves >>> Gyöngyfűzés, batikolás /hozzatok pólókat…/, üvegfestés, lufi figurák készítése, drótozás, szalvétatechnika stb.

Előadások:
– Kovács Zoltán – előadás a buddhizmus világáról
– Fazekas Erik – turisztikai és idegenvezetői előadás + túravezetés
– Pál Lajos – irodalmi és filozófiai elmélkedések
– Ungvári Mihály – magyarországi szobrász és festőművész
– Nyitrai Egyetemisták Kínjátszó köre előadásában: Az őrült meséje (Woody Allen)
– MÖSZ, alsóbodoki színjátszó csoport előadásában: Ördög tudja c. darab

Koncertek:
– Schmidt Vera és zenekara
– Kicsi hang

Egyéb:
– Beszélgetés László Bélával, a Közép-Európai Tanulmányok Karának dékánjával
– Paintball
– Ismerkedés az egyetem előadóival
– Tábortűz stb…

A táborban állandó jelleggel NON-STOP büfé fog üzemelni. A tisztálkodási lehetőségek biztosítottak. Az elszállásolás 4-6 fős faházakban történik. Az oda – és visszaút biztosított, szeptember 3-án, az elsősök beiratkozását követően, autóbusz szállítja majd /az egyetem elől- FSŠ/ a résztvevőket a helyszínre.
A részvételi díj 1000 sk,-/fő, amely tartalmazza a napi 2x étkezést (ebéd, vacsora) és a szállást.
Az összeget a következő címre kérjük befizetni: Brutovsky Gabriella, Zakarpatská ul. 20, Rožňava, 048 01, tel: 0908 365 135. A befizetés határideje: aug. 27. Az összeget postai utalvány formájában kérjük befizetni a helyszínen történő igazolás miatt.
A foglalkozásokban való részvételt kérjük jelezzétek a jugyikonline@gmail.com e-mail címen vagy a fentebb említett postai címen.

Egyéb információk: http://www.jugyik.sk/, jugyikonline@gmail.com, 0918 530 792 (Brutovsky Gabriella), 0908 886 750 (Juhász Zsuzsa), 0915 707 204 (Laczkó Sándor).
http://www.jugyik.sk/

jugyikonline@gmail.com