Üzenet Pék László Úrnak!

Üzenet Pék László Úrnak!

Üzenet Pék László Úrnak!

1997-től az iskolák és magyarság kapcsán sok emberrel kerültem kapcsolatba, sokukat tiszteltem, de sajnos sokban csalódtam.
Pék Lászlót is régóta tisztelem, de tavaly már csalódást okozott, mikor aláírta Ladányi felhívását a központi iskolára, az FB-n üzentem neki, hogy Ladányi csőbe húzta Őt és Balla Istvánt is, mint a SZMPSZ országos és járási elnökei aláírásukkal legitimálták Zoboralja kivégzését. Valószínű nem olvasta a reakciómat az aláírásukra, mert akkor nem hagyja magát másodszor is megvezetni. És azt is remélem, csakis segítő szándékkal jött Kolonba az Iskolamentő fórumra, nem pedig a Zoboralját kivégző osztag védelmére.
Nehogy félre értsék, nem a központi iskola ellen vagyok, hisz más megoldás nincs, mert sajnos odajutottunk, hogy egy iskolába belefér az össze zobor-vidéki diák. Csakis arról van szó, hogy Ladányi Lajos 1995 óta kezében tartja Zoboralját, ebben az évben hatalmukba kerítették a járási Csemadokot, majd 2000-ben a többi szervezetet, Duray Miklós Zoboralja teljhatalmú urává tette őt, Halzl Józsefnek, a Rákóczi Szövetség elnökének hathatós támogatásával. Tehát Zobor-vidék iskoláinak a pusztulása Ladányi Lajos irányítása alatt történt és ennek a személynek a tevékenységét a  Pedagógus Szövetség országos és járási elnökei aláírásukkal legitimálták, tehát elfogadták a pusztulásunkat és támogatták, hogy továbbra is Ladányi Lajos irányítsa Zoboralját!
Kedves Laci, képzeld magadat a helyembe, 15 éve csak tehetetlenül nézem, ahogy a Duray-Halzl társaság a pusztulásba vezeti Zoboralját, mikor tudom, hogy meg lehet menteni, de nem tehetek semmit, mert mint szombaton láttad, ők mondják meg, ki tehet, mondhat és mit. Elhallgattattak, pedig csak nekem volt megmaradási javaslatom, a Zoboraljai Magyarok Autonóm Közössége projekt!
Laci, valószínű nem tudod, milyen öreg sors vár a most született magyar gyerekekre, ha továbbra is a Ladányi társaság irányítja Zoboralját, mert akkor biztosan nem vennél részt a védelmezésükben.
Én tudom, hogy fognak érezni az unokáink 50 év múlva, a Karácsonyi hangversenyeket elvittem Vicsápapátira és Nyitraegerszegre, magyar karácsonyt vittünk a maroknyi magyarnak, Vicsápapáti 2200 lakosából 50, Nyitraegerszeg 1000 lakosából szintén 50 vallotta magát magyarnak a legutóbbi népszámláláskor. Vicsápapátin az egyik néni 2 műsorszám között odament Józsa Mónikához, megfogta karjait és ezt mondta, „lejött a mennyország a templomunkba”.
vicsapapati-lejott-a-mennyorszag
Tudod mit jelent ez „szórványul”, hogy Józsa Mónika csapata nélkül pokol a magyar életük – képletesen?!
Nyitraegerszegen a TV-seknek kerestem riportalanyokat, a műsor vége felé már közösen a közönséggel énekeltük a karácsonyi énekeket, a kóruson kitippeltem az egyik bácsit, könnyes szemmel énekelt, megszólítottam és megkértem, jöjjön velem és mondjon valamit a TV-nek a nyitraegerszegi magyarságról. „Mit mondjak, itt már vége mindennek”, akkor már hullottak a könnyei és nekem is, a sírástól képtelenek voltunk beszélni. Sírtam, mert sajnáltam őt, s mert belegondoltam, hogy ilyen sors vár a jövendő unokáimra, mert hiába akarom megakadályozni, hogy úgy érezzék öreg korukban magukat, mint Bencz András bácsi, nem tehetek semmit, mert nem engedik! /Bocsáss meg Danikám, édes kicsi unokám…/

Most is sírva írom ezeket a sorokat, de nem szégyellem bevallani a könnyeimet, sőt örülök, hisz még sem lettem teljesen közömbös Zoboralja sorsa iránt, mert a 2013-as eredménytelen Iskolamentő Kerekasztal után sokáig nem volt könnyes a szemem, belefásultam, beletörődtem, hogy a hatalmasok ellen lehetetlen a megmaradás útjára navigálni a szekerünket, mert sajnos Zobor-vidék magyarsága is csak csendben szemléli a pusztulásunkat. Egy hónapja, az utolsó Karácsonyi hangversenyen Nyitragesztén, csuklott el ismét a hangom, 9 év után ez volt az utolsó szervezésem, belefáradtam, meglepetésemre búcsúzóul Józsa Mónika annyira kidicsért a kórusok és a hagyományőrző csoportok előtt, hogy ilyet még az életemben nem kaptam és már nem is kapok, de nem a fejemre tett glória miatt érzékenyültem el, hogy rendesen megköszönni sem tudtam, hanem Zoborala siralmas helyzete miatt.
A beszámolódban beszéltél az óvodáinkról, hogy csak egyetlen magyar csoport van Kolonban, de azt nem tudod, hogy ez Duray Miklós pártfogoltjának a műve, aki szerint „hülyeség magyar óvodát kezdeményezni”, ezt 1999-ben mondta Ladányi Lajos, amikor László Béla tanár úrral a magyar óvodai foglalkozások hivatalosításába kezdtünk. Ladányi Lajos kijelentése nemzetárulás volt és ezt a személyt támogattátok aláírásotokkal és szombaton is falazott neki és a társaságának az MKP, SZMPSZ, SZMSZSZ, Csemadok…
Az óvodákban teremnek a magyar alapiskolások, nem pedig az Alsóbodoki Paulisz Magán Szakközépiskolában, az utóbbi 5 évben 4-ben nem volt magyar beíratott Alsóbodokon!!!
Laci, nem azért írok Neked, mert én akarok Zoboralja vezére lenni, egyáltalán nem, a 2013-as Iskolamentő fórum felhívásában is megírtam, semmilyen funkciót nem vállalok, ha igény lesz rá, segítek, a 20-30-40-es korosztályoknak kell kézbe venni az irányítást és szervezést, mert csak sodródunk és morzsolódunk!
A Duray/Halzl társaság rég bizonyította alkalmatlanságát, ne védelmezzétek őket.
Kedves Laci, kérlek úgy cselekedj, hogy továbbra is tisztelhesselek!
Módosítva 2016. jan. 16.

Lejött a mennyország – videó
Nyitraegerszegi videó ITT
Zoboralji Magyarok Kerekasztala – Kolon – 2013. febr. 16.
Ladányi Lajos felhívása központi iskolára

Több információ a pusztulásunkról a Vélemények rovatban

Balkó Gábor
Kolon – 2016. jan. 12.