Tisztességes magyar képviseletet!

Tisztességes magyar képviseletet!

Tisztességes magyar képviseletet!

Felvidék.ma: Bugár Béla: Autonómiát!
Válasz Méry Jánosnak a tüntetés előtt

Több választáson nem vettem részt 2016-ig, mert az MKP-t nem választhattam, mivel Zoboralja pusztulásáért könyökig véresek, de ekkor elmentem, s mivel szlovák pártot nem választok, a Hídat választottam, csakis azért, hogy Ficot nyugdíjba segítsem szavazatommal.
De épp fordítva történt, a Kuciak gyilkosságok után többször a kilépést javasoltam nekik a facebookon, a Fico rablóbanda megbuktatását, de mivel Zoboralján megtapasztaltam a mocskos politikát, melynek főszereplője és főszervezője nem Bugár Béla volt, hanem más rangos MKP vezető, de mondhatom az egész MKP és hívei sárosak, hisz tudtak a Zoboralján történtekről, de hallgattak, mint a rossz Bugárról is hallgattak a 2006-os parlamenti választások lezártáig.
Tehát régóta tapasztalom a valós politikát, melyben a tisztesség nem tud érvényesülni, mert kevesen akarják, ezért a Fico kormányt erősítő Híd szerepét úgy fogtam fel, hogy magyar érdekekért csakis a kormány tagjaként lehet tenni egyelőre kevés sikerrel, ellenzékiként csak követelőzni lehet, de csak ennyi, parlamenten kívül pedig „a nézőtérről lehet bekiabálni meccs közben“, erről pedig tudjuk mit jelent és milyen eredményes.
Mivel időhúzó taktikázás folyt a Híd részéről, ha mégis megmentik Ficot, hogy ezt másodszor is lenyeljem, annak az ára az Oktatási és Kulturális Autonómia beterjesztése a parlament elé még ebben a választási ciklusban, a facebook mellett a Zoboralja portálon is fixeltem: A Kuciak gyilkosság utáni kormányválság és mi magyarok
Előlegnek ennyi, nem vagyok a Híd tagja, és nem Bugár védelmében válaszolok, mert őt is vétkesnek tartom Zoboralja pusztulásáért.

Idézem: 7 000 000 000 euró. Hét milliárd euró. Ki az a „debil“, aki ezért nem dobja a kutyaürülékes zacskók számára kijelölt kukába a becsületét?

Méry úr, és mi van a Főnixes és Libertate milliókkal?
Tisztességesnek tartja a választási évben átultalt sok millió forintokat az MKP-hoz közeli szervezetekhez?
Tisztességesnek tartotta a martosi milliókból rászervezni Gombaszögre?

Idézem: De miért is jutott ez az eszembe? Azért, mert soha nem volt még ilyen fontos döntési pozícióban magát magyarnak is mondó ember, illetve párt.

Ezt nagyon rosszul tudja, mert 1998-ban a választások után a parlament elnöki funkcióját bocsátották áruba, és nem Autonómiát kaptak helyette, hanem néhány állami funkciót és ígéretet a Magyar Egyetemre, pedig csakis az Oktatási és Kulturális Autonómia(OKA) megszerzése lehetett a csere tárgya, ezzel saját pártunk degradált minket Szlovákia másodrangú polgáraivá!!!
Tíz évvel később ismét óriási lehetőség volt az OKA követelésére, mikor a Bugár nélküli MKP megszavazta a Fico-Slota kormánynak a Lisszaboni szerződést, egyedüli jobboldali pártként, sietve, és ingyen!!!
Miért volt ez a sietség?!
Mert a 2010-es választásokról szólt, nehogy valaki más megelőzze őket, később Ladányi Smer+KDH+MKP kormánykoalícióval kampányolt Zoboralján, tehát sikerült megszerezni Fico ígéretét! És ami érdekes, hogy azzal a Slotával szavaztak együtt, aki ott rúgott belénk, ahol csak ért.
És még egy érdekesség, sőt párhuzam a Híd jelenlegi helyzete hasonló a 2008-as Bugár nélküli MKP Lisszaboni szerződés megszavazásával, két különbséggel, nem történt gyilkosság és az MKP ellenzéki párt volt, de a LSZ megszavazásával az MKP megmentette Fico kormányát a bukástól, mert a többi jobboldali ellenzéki párt elutasította a megszavazását.
TEHÁT A BUGÁR NÉLKÜLI MKP KÉTSZERESEN MEGELŐZTE A HÍDAT, ELSŐKÉNT FEKÜDT LE A SMERNEK, A LSZ MEGSZAVAZÁSÁVAL PEDIG MEGMENTETTE A FICO-SLOTA KORMÁNY BUKÁSÁT!!!
Pedig ezt kellett volna tennie:
Meddig túrjük?!
Csapjunk az asztalra!

Idézem: Természetesen az, hogy ez a dolog senkinek sem fordult meg a fejében, jól mutatja, hogy a „mosztosok” úgy irtóznak a nemzeti kérdésektől, mint az ördög a szenteltvíztől.

Nemzeti kérdés!
Nem értem miért követel a „mosztosoktól” tenni magyar nemzeti kérdésben, mikor még a nevüket sem írja le helyesen, mikor a Fidesztől kezdve az utolsó MKP hívőig csak gyalázzák a Hídat és Bugár Bélát?
És mégha a Híd a kormány tagja is, akkor is csak úgy 10%-ban van befolyása a magyar nemzeti kérdésekre, mert az összes magyar érdekvédő szervezet az MKP fennhatósága alá tartozik, Csemadok, Pedagógus és Szülői Szövetség, a Duray által szabályellenesen megkaparintott SZAKC, mellyel megosztotta a civileket, a forintfüggőségükből kifolyólag pedig a Fidesz kormány a főnökük!
A komáromi csetepatéhoz nem tudok szólni és nem is akarok, mert nem ismerem a helyzetet.

Idézem: Száz szónak is egy a vége, Bugár Bélának és tettestársainak, akik már az 1990-es évektől mérgezik a szlovákiai közéletet, távozniuk kell a politikai életből.

De Bugár Béla több tettestársa épp az MKP-ban van, hiszen 2007-ig a cinkosai voltak!

Idézem: Bugár Bélát egy kommunista titkos ügynök hozta be a közéletbe

Tehát egy titkos ügynök szervezte meg BB politikai karrierjét?!
Nem voltam közöttük, mármint az MKP legfelsőbb vezetésében, így nem ismerem az összefüggéseket, Duraryról is állították, hogy STB-s, és szerintem is kétséges a tisztasága, ha a kemény kommunizmusban disszidensként kiutazhatott az USA-ba.

Idézem: 2007-ben Csáky Pál rámutatott arra, hogy az MKP vezetése nyolc év alatt a kormányon nem a felvidéki magyarságot szolgálta, hanem sokkal inkább Bugárék gazdasági embereit szolgálta ki.

Méry János úr, nem Bugár védelmében írok, 4 napja feltettem a kérdést Csáky Pálnak a facebook oldalán, aki szívesen látná Bélát basziban (“a baszi, egy romantikus, nyugalmas cella… azt mondják, eléggé védett hely….“), választ nem kaptam, Ön szerint ez belefér a tisztességes magyar képviseletbe?!
Önt is megkérdezem, ha 1990 óta nem fontos Bugár Bélának a felvidéki magyarság, ezt miért csak a 2006-os parlamenti választások után tudatosították?!
Itt olvasható a kérdésem Csáky Pálnak:
Csáky úr, egyet nagyon nem értek
Az én személyes senkitől és semmitől nem befolyásolt véleményem a 2007-es BB buktatásra, zoboraljai tapasztalataimból következtetek erre a forgatókönyvre.
Csakis azért volt szükség Bugár Béla kiűzésére az MKP-ból, mert a 2006-os parlamenti választások után sok Duray kegyelt elesett a vályútól, mint Ladányi Lajos sem lett ismét parlamenti képviselő, és ezért kellett a 2010-es választásokhoz megtisztítani az utat a vályúkhoz. De mivel az elnökválasztáson csak 14 szavazattal nyert Csáky, vagyis Bugárnak sima tagként is komoly befolyása lehetett a tagságra, ezért ki kellett űzni, hogy mivel érték el, azt csakis az érintettek tudják, a szervezők és Bugár Béla, így született a Híd, melynek a keresztapja a Zoboralján megismert felvidék szürke eminenciása lehetett az oszd meg és uralkodj programjával.
Gondolták, hogy majd a választások kivégzik BB-t, politikai hulla lesz belőle, de épp fordítva történt, sikerült az MKP-t parlamenten kívülre navigálniuk a gyalázkodó, mocskolódó stratégiájukkal.
A Híd alapítása után a „tisztességes” Duray Miklós ezt mondta: „elvált a sz@r a víztől”, ezzel hivatalosan is beindította a Híd és a nem MKP hívek gyalázását, ami azóta tart, s mint aki jól végezte dolgát, szép csendesen kihátrált az MKP-ból, azóta sikeresen megosztotta a civileket, szabályellenesen megkaparintotta a SZAKCot, dőlnek a milliók a Duray kegyelt civilekhez.

Idézem: Ma tüntetés lesz a tisztességes magyar képviseletért, a „Moszt” székháza előtt, azért, hogy Bugár Béla távozzon a közéletből és fejezze be azt a köpönyegforgatást, amit évek óta művel a szlovák politikában a felvidéki magyarsággal takarózva.

Halász Bélától megkérdeztem a hirdetése alatt, kik a szervezők, kitérő választ kaptam, és a párbeszédünkből néhány választ utólag kitörölt, ez is belefér a tisztességes magyar képviseletbe?!
Mosztos cenzúráról ír, az MKP sokkalta keményebb ebben, letilt, kitilt a netes oldalaikról, és a mocskolódásban magasan verik a Híd pártiakat, s ugyebár Ön sem ismeri a Híd kifejezést!
De hogy miért is válaszolok, mert mint Ön írta Bugárnak, „Vétkesek közt cinkos, aki néma“, ugyanúgy érvényes az egész MKP-ra, akik a 2006-os parlamenti választásokig hallgattak, tehát BB cinkosai voltak a 2006-os parlamenti választásokig, érti ezt Fiatalember?!
Ön, aki a tiltakozás egyik szervezője a „Moszt” székháza előtt, nem pedig a Híd székháza előtt, de még a Híd-Most székháza sem fért bele a szótárába, Ön akar tisztességes magyar képviseletet?!
És még az Autonómia követeléshez:
emlékeztetem a parlamenti választásokra, Halász Béla szervező társát az MKP az Autonómiát követelő pozsonyi bilboardja miatt törölte a jelöltlistájáról, erről is jó tudni, ha már csak a mosztosok a nemzeti kérdések ellenségei. Mellesleg én is töröltem volna, mert ha a párt programjában nem szerepelt, akkor nem mehet a pártja ellen, vagy teljesen függetlenként kell indulni, nem a párt listáján. Más kérdés, miért nem szerepelt az MKP programjában az autonómia követelése?!
És még egy megjegyzés a „felvidékezésre”, magyarázza meg, miért csak szlovákiai magyar szervezetek vannak, ha Önök nemzetiek felvidékeznek, és a szervezetek a nemzetiek kezében vannak, akkor például a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége miért nem Felvidéki MSZSZ?
március 23., 13:30

A tüntetések után:

Körkép.sk: Több tucat felvidéki magyar követelte Bugár távozását a Most-Híd székháza előtt

Tegnap délután “Több tucat felvidéki magyar követelte Bugár távozását a Most-Híd székháza előt”t, ezzel a címmel tudósít a Körkép.sk az eseményről.
De mennyi a “több”?
Egy-1 semmiképp nem lehet, akkor mennyi is a több?
Mert a Tisztességes Magyar Képviseletért Mozgalom több tucat tüntetőjére egyedül a Körkép.sk volt kiváncsi, egyelőre semmi hírt nem láttam sem a Hírek.sk-ban, sem a Felvidék.ma-ban, melyek az MKP-Via Nova csatornái, talán elfogytak volna a Bugár Béla kivégzésére kiutalt forintok, vagy a Körkép.sk többet kaphatott?!
S mint azt 2007 óta többször írtam, csakis Bugár Béla kivégzéséről szólnak a dolgok, ezt erősítette meg az MKP és Via Nova “tisztességes mozgalma”.
Ismét civilkednek, mint Bárdos köztársasági elnök jelöltségénél, mint az Esterházy János Polgári Társulás alapításával civilekként avattak emléktáblát Nyitraújlakon, ekkor írtam, ha Husák élt volna, akkor ő is ott lehetett volna az emléktábla avatók között, ő az, aki halálra ítéltette Esterházyt, az MKP pedig a szülőföldjét! Erről bővebben itt: Az MKP és Esterházy János
A tüntetés plakátján nem volt Bugár Béla fotója, de a Felvidék.ma oldalon Halász Béla cikke felett már odakerült, ez is tanúsítja, nem a tisztességes magyar képviseletről szól az MKP-Via Nova muzsika, hanem kilőni Bugár Bélát, ezzel a Hídat, hogy átvegyék a helyüket, de semmivel sem különbek a „moszttól”, mert még a nevüket sem ejtik ki magyarul.
A tegnapi performanszukkal nincs vége, tiltakozó nagygyűlést fog szervezni az álcivil mozgalom!
De volt már egy performansz koporsós bemutató az iskolák megmentése ürügyén, miközben én már évekkel előtte figyelmeztettem az iskoláink vészhelyzetére a 2006-os Monitor-9 felmérés alapján, de csak Čaplovič iskolareformja után ismerték be – a Monitor-9-es adatokról itt: SJE Főiskola
Az ÉREM MÁSIK OLDALA
Utólag kibővítettem a Paraméter cikkével, melyben összesen 20 tüntetőről ír:
Felkerekedtek Samuék, mind a húszan tiltakoztak Bugárék előtt
március 24., 10:05

Hírek.sk: Molnár Judit: Elkezdődött a múlt

Molnár Judit kívánsága:
A történtek után a legcsavarosabb stratégiák se tudják elpalástolni, hogy a Most-Híd mára már csak egy lejárt szavatosságú politikai termék. A múlt idő elkezdődött.

Az idő majd eldönti, hogy csak kívánság-e marad, de már 12 év óta ezen dolgoznak, eddig sikertelenül és most egy gyilkosság kapóra jött, meg lehet lovagolni.
Bugár Béla bizniszei: és mi van az MKP bizniszekkel, Főnix, Libertate forint milliók, a zoboralji bizniszek, mire lettek felhasználva a milliárd forintok, ha 110000-es veszteségünk volt az utóbbi 2 népszámláláson, és 110 alapiskolánk vészhelyzetben?
Az MKP „Orbán és Halzl” szolgasága, a szatellitjeinek a forintfüggősége sokkal nagyobb károkat okoz nekünk, mint Bugár Béla, mert például Zoboralját nem Bugár bizniszei juttatták a padlóra, hanem Duray kegyeltjeinek a bizniszei, lásd Alsóbodokot!
És azt se feledjük el, hogy Csáky MKP-ja feküdt le először Ficonak, sőt Slotának 2008-ban a Lisszaboni szerződés sietős megszavazásával, s miért volt a sietség, nehogy más megelőzze őket a 2010-es választásokhoz a koalíciókötésben a Smerrel, Ladányi Smer+KDH+MKP koalícióval kampányolt Zoboralján!
Párhuzam van 2008 és 2018 között, csak annyi a különbség, hogy 2008-ban nem volt gyilkosság és Csáky MKP-ja ellenzékben volt, de ugyanúgy a kormány bukása volt a tét, amit az MKP a Lisszaboni szerződés megszavazásával megakadályozott, ezzel megmentette a Fico-Slota kormányt, azzal a Slotával szavaztak, aki ott rúgott belénk, ahol csak ért! Volt is belőle botrány, a jobboldal kizárta az MKP-t az ellenzék soraiból.
De a kívánsághoz, én inkább azt tartom valószínűnek, hogy egyikük sem lesz parlamenti párt, mert az MKP nem tanult az előző választásokból, hogy gyalázkodással és Orbán szolgájaként nem kap beutalót a parlamentbe a magyar választóktól, a Híd kivégzésén pedig 12 éve dolgoznak a forintok segítségével, és a gyilkosságok óta napi téma lett a választásokig, hisz van fedezet rá, ha elfogy, a MNB azonnal utalja!.
március 27., 22:55

március 29., 12:20