TÁRJUK KI SZÍVÜNKET – Nagycétény, 2009.10.4.

TÁRJUK KI SZÍVÜNKET – Nagycétény, 2009.10.4.

Kettős jubileumot ünnepeltek Nagycétényben, a Kútyika Női Éneklőcsoport a 10., a Kadarka Férfi Éneklőcsoport pedig megalakulásának 25. évfordulóját, ennek kapcsán TÁRJUK KI SZÍVÜNKET címmel énekkari hangversenyt szerveztek a helyi templomban. A két ünneplő csoporton kívül bemutatkozott a balatonfűzfői Balaton Daloskör, a zsérei Zoboralja Női Kar, a Gímesi Alapiskola Gyerekkara, az idén alakult Gímesi Vegyeskar és a koloni Zobor Hangja Vegyeskar.
A Kútyika Női Éneklőcsoport a helyi alapiskolásokkal kiegészülve elénekelték Zoboralja Himnuszát, a gímesi és koloni vegyeskarok pedig közösen énekelték a Tartsd meg Hazánkat Isten, a koloniak a Szózattal emlékeztek az Aradi vértanúkra. A zsérei Zoboralja Női Kar igazolta Aranykoszorús minősítését, de mindegyik énekcsoport és kórus színvonalas műsorral ajándékozta meg a közönséget, melyet hosszú tapssal köszönt meg a hallgatóság. A legnagyobb tapsot a gímesi alapiskolások kapták.
A végén Daniela Gundová, a Nyitrai Kerületi Művelődési Központ igazgatónője egy csokorral köszöntötte a névnapját ünneplő Mészáros Ferenc polgármestert, a jubiláló cétényi csoportoknak és a résztvevő kórusoknak ajándékot adott. A polgármester úr köszönetet mondott a résztvevőknek, támogatóknak, szervezőknek a hangverseny sikeres megvalósításáért és úgyszintén megköszönte a zoboralji közönségnek a tapsot és reményét fejezte ki, hogy a jövőben folytatása lesz. 
A csoportok és kórusok emlékplakettet kaptak Mészáros Ferenc polgármestertől.
Szíjjártó Jenő zeneszerző-karmester özvegye 1-1 könyvet ajándékozott a kórusoknak.
Tomáš Štribula helyi plébános szintén köszöntötte és közös imára szólította a jelenlévőket, befejezésül pedig a Béke fejedelme volt elénekelve.
A kultúrházban terülj asztalkám várta a szereplőket és vendégeket.
BG

Meghívó

Related Photo Galleries