Övön aluli ütés!

Övön aluli ütés!

Övön aluli ütés!
AD: Politikai hazardírozás MKDSZ-módra
Majd mit szól ehhez az MKDSZ?

Csonka Ákos szerint, aki nem az MKP mezében nyomul, az “felvidéki „wannabe” (lásd az angol “want to be” kifejezés szleng változata; lekicsinylő kifejezés azokra, akik elszántan törekednek olyanná válni, amihez képességeikkel, jártasságukkal, illetve tudásukkal gyakorlatilag nem érhetnek fel) kalandor pártunk, a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség is”.
“…leégette a felvidéki magyarságot azzal a szinttel, ahogy a szlovák nyelvet beszélte…”
Mivel nem láttam a műsort, így nem tudom értékelni az igazságtartalmát Csonka Ákos állításának, ha ez így volt, az semmiképp nem segít sem az MKDSZ-nek, sem az itt élő magyarságnak.
De már olvastam hasonló kijelentést Érsek nyelvtudásával kapcsolatban is, még az is lehetséges, hogy Csonka Ákostól, már nem emlékszem, de ezt Érsek Árpád miniszterként nagyon sokszor cáfolta. Nekem semmi kivetnivalóm nem volt Érsek kommunikációs képességével szlovák nyelven sem a lejártását célzó kijelentéskor, és azóta elég sokszor láttam vele riportot, a szlovák nyelv egyáltalán nem okoz neki problémát.
És abban pedig egyáltalán nem találok kivetnivalót, ha szlovák beszédünkön érződik a magyarságunk, sőt örülök ennek, de a helyes szlovák beszéd elengedhetetlen egy magyar közszereplőnél, ekkor biztosan nem lesz „čo si, maďar?” gúnyolódás a szlovákok részéről.
Az MKDSZ pedig szerintem nem a Híd megbízását teljesíti, ellenben az MKP-val, akik a Fidesz gatyamadzagján lógnak, és nálam épp ez a legnagyobb problémájuk, még ha nem is lennének Zoboralja kivégzésében érintettek, sőt könyökig véresek, épp a szolgaságuk miatt nem érdemlik meg a voksomat, és gondolom nagyon sokan így vagyunk az MKP-val, mert Fidesz vagy egyéb mo-i szolgákat nem választunk, épp ezért nem lesz parlamenti párt az MKP!
A politikai hazardírozáshoz pedig elég csak visszapillantani néhány évet, milyen haszna volt Szlovákia magyarságának a Lisszaboni szerződés megszavazásából, mikor a Bugár nélküli MKP nagy sietve egyedüli jobboldali pártként besegített Ficonak, lett is belőle botrány, a jobboldal kizárta soraiból, és azt sem szabad elfeledni kikkel szavazott Csáky Pál MKP-ja?! A Smerrel és SNS-el, de nem akármilyen SNS-el, hanem Slota SNS-ével, aki kócos néninek nevezte Göncz Kinga külügyminisztert, István királyt pedig lovas bohócnak,
és Slota oktatási miniszterének Mikolajnak magyar földrajz tankönyvében a földrajzi megnevezések csak szlovák nyelven szerepeltek, és szlovák nyelvű Monitor 9 tesztlapokat küldtek a magyar iskolákba, de mindezek ellenére az MKP támogatta a Smer-SNS kormányt! Pedig ezt kellett volna tenniük:
Medig tűrjük?
Csapjunk az asztalra!
És a köztársasági elnök választásakor az MKP nem politikai hazardírozott, mikor közös civil jelöltként állította be Bárdos Gyula jelölését, miért nem próbáltak megegyezni EGYETLEN jelöltben?! Mert a pártérdek felülírta a közösségi érdeket! Ekkor írtam a facebook vitákban, hogy még Durayt is megszavazom a magyarság közös jelöltjeként, bár Zoboralján végzett pusztításáért egyáltalán nem érdemelné meg, de a magyarság egységének megteremtését kell szem előtt tartani.
És a most futó MKP Minority SafePack aláírásgyújtése nem politikai hazardírozás?!
Az európai polgári-civil kezdeményezést az MKP lenyúlta a megyei választási kampány céljaira, 8000 aláírást említettek, ennyit kell összegyűjtenie, de lehet belőle 50000 is.
Ha őszintén gondolnák Szlovákia magyarságának a megmaradását, akkor ezt az aláírásgyűjtést nem az MKP szervezi, és semmilyen párt, hanem egy erre az alakalomra felállított bizottság, mely lefedi az itt élő magyarság érdekszféráit, és nem 8000 vagy 50000 aláírás begyűjtését tűzik célul, hanem minimum 200000-et, mert ez egy kínálkozó alkalom a magyarságunk egyesítésére, sajnos a pártérdek ismét felülírta a közösségi érdeket, mint eddig mindig!!!
Tehát van mit söpörni az MKP küszöbe előtt is, de hát a forintmilliókért meg kell dolgozni, ezt teszik néhányan a Felvidék.ma-nál és a Körkép.sk-nál.
Már sokszor írtam, hogy a Híd gyalázásával az MKP nem jut a parlamentbe, de még mindig nem tanultak a többszöri sikertelen választásokból, igaz most megyei választások jönnek, nem a parlamentbejutásért folyik a harc, de az efféle gyalázkodással eleve lehetetlenné teszik a közös indulást!
Balkó Gábor