Mondd, te kit választanál?!

Mondd, te kit választanál?!

Mondd, te kit választanál?!

A Koloni Visszhang majd egy oldalon reklámozza „Csak az MKP!“-t – a koloni MKP elnöke, a www.mkp.sk-t tüntetve fel forrásként:
Idézet: Értelmes, felelős ember csak egyet tehet: elmegy szavazni, és a mágikus 7-es számmal induló MKP-ra szavaz. Amely, bár nem tökéletes párt, de hűséges, megbízható, s egyedül a miénk.
Tehát, aki úgy érzi és gondolja, hogy az MKP eddigi tevékenységéért nem érdemli meg a voksát, az ostoba és felelőtlen?! Ez nagyon merész kijelentés egy „nem tökéletes párttól“!
Hűséges, kihez vagy inkább mihez, a parlamenti székhez?!
Megbízható! Mivel vívta ki az MKP ezeket a címeket?
Amivel egyetértek, el kell menni, de nem szavazni, hanem választani, eddig szavazhattunk, de mióta megszűnt az egypártrendszer, azóta választhatunk.
Idézet: A zoboralji régiónak 4 képviselőjelöltje van. Kérjük, hogy szavazatával erősítse régiónk érdekeit, karikázza a név előtti sorszámot.
Emlékeztetem a hűség pártját egy nagyon lényeges tényre, a listaállításkor semmibe vették régiónk érdekét, mert figyelmen kívül hagyták a tavalyi megyei választások eredményét, mikor is Ladányi Lajos nagy különbséggel szorult a második helyre, ami annyit jelentett, hogy a régió nem kér Ladányiból!
Tehát ha nem a régió, akkor kinek az érdeke volt Ladányi 20. helye és bejuttatása a parlamentbe?!
Lajos 2002-2006-os időszakban parlamenti képviselő volt, előtte Duray fizetett asszisztense, jelenleg 3 MKP képviselő irodája van jegyezve Nyitrán a Farská 44-ben.
Eddig miben segítette Lajos Zoboralját, s miben segített a 3 képviselői iroda, a tisztelt választók ezekre keressék a választ, s ezáltal dönthetnek.
„Oszd meg és uralkodj“, ennek a mestere Lajos, másfél évtized alatt letiport mindent, eltaposott mindenkit, tehette, hiszen Duray Miklós a pártfogója.
Idézet: Kérjük hallgasson az eszére, kérjük, hallgasson a szívére. Köszönjük!
Ajánlom, hogy csakis az eszére hallgasson a tisztelt választó!
Az MKP jelöltek karikázását kéri a koloni MKP elnök, ha figyelembe veszem ki mit tett Zoboraljáért illetve ellene, akkor Slotát, Mikolajt és a többi SNS jelöltet előbb karikázhatom, mint Ladányit, mert ezek nem okoztak kárt Zoboraljának, amit nem mondhatok Ladányiról, Durayról, Szigetiről, vagyis az MKP-ról!
Hazugság mint munkamódszer!
Egy példa, 3 éve Esterházy díjat vehettek át Budapesten, ekkor a következőt nyilatkozta Ladányi:
„…az, hogy most az iskola(az alsóbodoki magánközépiskoláról van szó) megkapta az emlékdíjat, azt jelenti, hogy jó és helyes úton haladunk…“
Ekkor már jó mélyen voltunk a szakadékban, eképp reagáltam Lajos kijelentésére:
ha ilyen helyzetben valaki jó és helyes útról szónokol, az vagy meghibbant vagy gazember, most is ez a véleményem! Zoboraljának nem középiskolára volt szüksége, hanem magyar óvodákra, mert itt teremnek a magyar alapiskolások, a „képviselők és kiskirályok“ kiügyeskedték a vállalkozói magán középiskolát,  jól tejelő vállakozást csináltak a közoktatásból, 10 év alatt az iskolaépület mellett már 3 kollégiumi épület áll, sőt a Tátrában üdülőt vásároltak, de az alapiskoláink fenntartására nincs elég pénz, mivel mind kevesebb az alapiskolás!
Ladányi és csapata az összeomlás határára juttatta az alapiskoláinkat!
Ha a választók mégis úgy gondolják, hogy Ladányié a jó és helyes út, akkor karikázzák, de egyet ne feledjenek, Zoboralja létéről döntenek!

Bővebben:
FŐNYEREMÉNY – a komáromi MKP kongresszus után
Estreházy János emlékdíj és a díjazottak
Nyílt levél a magyar médiának és közéletnek
Megyei választások Zoboralján
Az MKP zoboralji jelöltje(i) a 2010-es parlamenti választásokra

Balkó Gábor
2010. jún. 7.

A Felvidék.Ma hírportálon jelenleg a hét legolvasottabb cikke:
"Ladányi Lajos: megérett az idő egy közalapítvány létrehozására"
A támogatások elosztásánál sok éves tapasztalata van Lajosnak, az Illyés Közalapítvány, most pedig a Szülőföld Alap, valóban tapasztalt róka, csak egy a probléma, hogy elsősorban az érdekeltségei jutottak és jutnak támogatáshoz, s hogy ez a személy méltatlan úgy a Szülőföld Alap kuratóriumába, mint bármilyen pénzosztó intézménybe, bizonyítja a legutóbbi Szülőföld Alapos támogatások elosztása, Zoboralja alapiskoláinak pályázatait forráshiány miatt elutasították, nem úgy Ladányi közhasznú társasága és az alsóbodoki középiskola pályázatait, ezeknek fontosabb a támogatás, mint a megszűnés-fenyegetett alapiskoláinknak!
Bugár árulózása mellett az MKP hívek a "kastélyával" nincsenek kibékülve, összehasonlítva a zoboralji iskolaalapítókkal, Bugár kismiska ezekhez képest, 10 év alatt értékben 2 kastélynyi ingatlanra tettek szert, természetesen a zoboralji magyarok megmentése érdekében, ügyes vállalkozók!
Nem irigylem tőlük, csak a középiskola  alapítását Kárpát-medence legnagyobb szélhámosságának tartom,  a két lovag azzal segítené Zoboralját, ha összecsomagolnák az összeharácsolt milliós ingatlanokat és elmennének délebbre menteni a magyarságot, minket már túlmentettek olyannyira, hogy lassan bezárnak az alapiskoláink!

Balkó Gábor
2010. jún.8.

A iskoláinkkal kapcsolatban még egy lényeges dolog, 2003. febr. 1-én Csáky adta át a félévi bizonyítványokat a zsérei diákoknak, ekkor valami hasonlót nyilatkozott:
"néhány napon belül egy elemzést kell végezni a zoboralji iskolák és magyarság helyzetéről s ez alapján sürgősen kidolgozni a stratégiát a megmentésükre, amiben az MKP képviselők, szakértők stb. segítségére számíthatunk".
Elemzésről azóta sem tudok, amit természetesen nem Csákynak kellett elvégezni, de mi volt a következő lépés?
Négy hónap múlva a gímesi alapiskola magyar részlegének különválását a gímesi önkormányzat is elutasította /előtte már volt két sikertelen kezdeményezés/, sőt az MKP képviselők is a különálló magyar igazgatóság ellen szavaztak, s még ebben az is érdekes, hogy néhány nappal előtte Szigeti László oktatási államtitkárral tárgyaltak!!!
Az MKP nem tudta, hogy egy különálló magyar igazgatóságú alapiskola életképesebb, mint a közös igazgatóságú szlovák igazgatóval?!
És ezt a gyalázatot elsumákolta az MKP, mintha semmi sem történt volna!
Ha 1999-2000-ben sikerül a különálló magyar igazgatóság, akkor sokkalta jobb helyzetben lenne a gímesi alapiskola, de mivel nem Ladányi volt a kezdeményezés mögött, ezért nem kapott zöldet az MKP-nál, a későbbiekben ezt az állításomat tényekkel alátámasztom, mint például a magyar óvodai foglalkozások hivatalosításának meghiúsítása magyar nemzetmentők által…!

Balkó Gábor
2010. jún. 9.

Országszerte folyik a kampányolás, mindenki a legjobbat kínálja, a nyitrai járásban úgyszintén, Kolonban tegnap /jún. 9./ volt az MKP kampánygyűlése, napközben többször jelentette a hangosanbeszélő, arról nem tudok, milyen volt a részvétel, mivel nem tartottam fontosnak, hogy ott legyek, mert még ha elmondom is véleményem /Ladányiról/, az csak falra hányt borsó, mert valószínű, hogy csak az MKP hívek voltak kiváncsiak Lajosra, s ezekkel nehéz megértetni, hogy Zoboralja  iskoláinak gyors leépülése és az ebből következő rohamos asszimiláció épp Ladányi főműve! De kiváncsian várom, milyen következménye lesz a koloni Balkó Róbert mellőzésének az MKP listán, hogy nem a tavalyi megyei választások győztese lett a nyitrai járás első jelöltje?!
Ma estefelé a postaládában találtuk az MKP szórólapjait, nem is egy, hanem két borítékban, az A 4-es Csáky aláírásával és két Ladányi szórólap, a kisebbik Ladányi fényképével az A 5-ös pedig csak szöveg.
Az MKP szórólapján a részvétel a fő téma és a jelenlegi kormány leváltása, nem találni utalást a programra, a hangsúly a "kit ne választani", nagy részével semmi problémám, de egy bekezdés épp a Hídról szól:
Fájdalmas számunkra, hogy volt kollégáink pártja ezen a választáson szembejön velünk. Mi ezt nem akartuk, azt gondoljuk, hogy ez az önzés öncélú megnyilvánulása. Azt is állítjuk, hogy 11 százaléknyi potenciális szavazattömegünket nem lehet titkos választások során úgy megosztani, hogy a Most-Híd párt is bejusson a parlamentbe. Kérem, döntésénél vegye figyelembe, hogy a rájuk leadott szavazatok elvesznek, s azokat a második elosztásban Fico, Slota Meciar pártjai is megkapják. Nem hiszem, hogy Ön valóban ezt akarná. Kérem, mérlegelje: a Most-Hídra leadott szavazat így a jelenlegi kormánykoalíció hatalmának megtartását szolgálja.
Gondolom, ezzel Csáky nem szerez sok választót, azzal szerzett volna, ha a Híd megalakulása óta nem a gyalázkodás az MKP programja, hanem az elmúlt hetekben, hónapokban a választók meggyőzésével foglalkoznak, minél többen vegyünk részt a választásokon, mert akkor a 11% kettéosztása nem okozott volna gondot, elég lenne, ha a szlovákiai átlagtól 20-30 %-al több magyar választó van és mindkét csapat bekerül a parlamentbe, de úgy érzem, az MKP célja, hogy a Híd ne jusson be, még ha ezzel saját bejutását is kockáztatja!

A befejezés:
Végezetül, a szívünk és az eszünk egyértelműen ugyanazt mondja: egyetlen korrekt, vállalható lehetőségünk marad, a hűség pártjára, az Ön pártjára, a Magyar Koalíció Pártjára szavazni. Arra a pártra, amely soha nem fogja cserbenhagyni.
Nekem egészen mást mond az eszem, minthogy a hűség pártját válasszam, akik hagyták elveszni Zoboralját, nem hogy hagyták, hanem a sírásóink!

Ladányi a bizalmunkat kéri:
2010. június 12-én parlamenti választás lesz Szlovákiában. Fontos, hogy olyan emberek képviseljenek bennünket, akik ismerik mindennapi gondjainkat és politikai hovatartozástól, nemzetiségtől, származástól függetlenül képviselik a régió lakosait.
Zoboraljának megadatott az a lehetőség, hogy közvetlenül a régióból is legyen képviselete a szlovák törvényhozásban. Hogy ezt elérjük, szükséges, hogy Önök is elmenjenek szavazni és a 7-es listán a 20-as szám bekarikázásával bizalmat szavazzanak nekem.
Én továbbra is régiónk, községeink érdekképviseletét és közösségünk fejlődését tartom legfontosabb feladatomnak.
Örömömre szolgál, ha megtisztel bizalmával!
aláírva Ladányi Lajos
képviselőjelölt

Nesze semmi, fogd meg jól!
Egy szó nincs arról, mit tett eddig Zoboraljáért, hogy mit tett a községeinkért, azt néhány nem MKP-s polgármester bizonyíthatná, akiknek megfúrták a támogatásokat!
Tisztelt Választók!
Ha ez a néhány semmitmondó mondat meggyőzi Önöket Ladányi karikázására, akkor valóban megérdemli Zoboralja magyarsága, hogy eltűnjön a történelem süllyesztőjében!

Arról nincs tudomásom, hány községben volt Híd kampány és arról sem, Zoboralja hány magyarlakta településén szólaltak meg a harangok Trianon évfordulóján?!

Balkó Gábor
2010. jún. 10.