MESEMARATON – 2013. jún. 4.

MESEMARATON – 2013. jún. 4.

Sikeres volt a kapcsolat, amit a balaton.vehir.hu cikke és a fotó is igazol:

Mesemondással a magyarság összetartozásáért


Sokan sírnak, sokan keseregnek, sokan dühöngnek, mások kiköpnek, ha azt hallják június 4, ha azt hallják Trianon. Nekünk itt Sólyon – A Keresztyén Államiság Szülőhelyén – egyszerre örömünk és bánatunk forrása e dátum. Nem is kell magyarázni miért, de mi tudjuk, olyan lesz a sorsod, amilyenné teszed, s ha megtanulod meglátni az eredményeket, ha hiszed, hogy a megpróbáltatások azért vannak, hogy tanuljunk belőlük, új értelmet nyerhet egy nemzet tragédiája, is.
1920 óta megvagyunk, erősödünk, és egyre nyíltabban vállalhatjuk összetartozásunk. Talán sosem volt nyilvánvalóbb hogy Európa legéletrevalóbb népe a keleti gyökereire ismét ráébredő MAGYAR!
2012 után tehát ismét megmutatjuk nyelvünk és hitünk erejét, és hívunk titeket „üljetek mellém”, mellénk. Mondjatok nekünk, mondjatok velünk egy mesét. Mutassuk meg a meséinkben, mondáinkban, és hitünkben szunnyadó erőt, amely eddig megtartott, de holnap újra a Világ élére emel.
Üljünk 24 órára a számítógép elé, és a technika vívmányait kihasználva tegyük emlékezetessé az idei június 4.-ét erősítsük egymás ismeretét, és hitét!

Mesemaraton a Google –Hangout segítségével!!!!

2013. június 4.-én 16.00-kor felkapcsoljuk a mesemarathon@gmail.com e-mail címhez tartozó google hangout szolgáltatást, melynek köszönhetően videotelefon kapcsolatot teremtünk a Kárpát Medence Magyarjai között a kapcsolat egészen 2013. június 5.-e 17.00-ig fog fennállni ezen a csatornán és ezidő alatt, a mesék és mondák, a Magyar Nelv csodálatos világának segítségével újra egyesítjük a Világ Magyarjait.
Az esemény fő védnökei: Dr. Navracsics Tibor miniszterelnökhelyettes Közigazgatási és Igazságügyi Miniszter
Steinbach József református püspök a Dunántúli Egyházkerület Püspöke

Célunk a Nemzeti Összetartozás aktív megélése, oly módon mely senkit sem sérthet több ezer éves mese és mondavilágunk, Európában egyedülálló népdalkincsünk interneten történő bemutatásával.
Legyen a másik magyar szeme a tükör melyben meglátjuk önnön értékeink!
Dsida Jenő Tükör előtt című versének szavaival élve:
„Így készülünk szelíd háborura,
mindíg magunkért, soha mások ellen,
sót párolunk és vásznakat szövünk
s míg kisebbítnek, lassan megnövünk.”

Ha csatlakozni akarsz:
1. legyen G-mailes e-mail címed
2. jelentkezz be a google+ szolgáltatásokba és töltsd le a hangout bővítményt
3. Vedd fel ismerősödnek a mesemarathon@gmail.com felhasználót írj egy e-mailt, hogy mikor kívánsz bekapcsolódni, és várhatóan meddig maradsz.
4. Fogj egy mesekönyvet, és hív össze barátaidat, üljetek le és olvassatok, énekeljetek nekünk
5. Hallgassatok míg mi énekelünk és mi mesélünk nektek!
6. Javasoljátok azoknak, akik csak nézni szeretnének minket, hogy a majdan e.mailben megkapott YouTube csatornán legyenek nézői részesei a nemzeti összetartozásnak!

Egyéb kérdésekkel mindenkit várunk a solyert@gmail.com a solyfalu@gmail.com, illetve a kutlurhaz@soly.hu e-mail címeken!

A szervezők


Zoboraljáról Csehi is bekapcsolódik 18 – 19 óra között