Menyhárt József videóüzenetben válaszol Bugár Béla vádjaira

Menyhárt József videóüzenetben válaszol Bugár Béla vádjaira

ma7: Menyhárt József videóüzenetben válaszol Bugár Béla vádjaira

Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke videóüzenetben válaszolt Bugár Béla vádjaira, amelyeket a szombati Népszavának adott interjúban hangoztatott. A Most-Híd párt elnöke a vele készült beszélgetésben felesleges pénzszórásnak minősítette a felvidéki óvodaprogramra és a felvidéki gazdaságélénkítő programra szánt pénzeket.

Sajnos csak facebookos videó, így a nem facebookosok valószínűleg nem láthatják.
————————————————————-
A Bumm.sk vasárnap közölte Bugár Béla interjúját Bugár szerint rossz célokra költik a Budapestről érkező pénzeket címmel és
Szórják a magyar adófizetők pénzét, de nem sok látszata van alcímmel

Senki sem tudja, hogy hová folynak el azok a pénzek, amelyeket az Orbán-kormány saját hűbéreseinek osztogat Szlovákiában – jelentette ki Bugár Béla, a Híd elnöke a Népszavának adott interjújában.
————————————————————
A cikket 2018. szeptember 2-án, vasárnap – 11:50-kor közölte a Bumm.sk, alatta érdekes facebookos vita olvasható.
A zoboralja.sk facebook oldalán Szeptember 2-án, 21:27-kor osztottam meg Zoboralja bizonyíték! felvezető mondattal, melyet a hozzászólásokba is feltettem, az olvasottsága az átlaghoz képest elég magas számot elért.
Saját idővonalamon egy perccel később osztottam meg a zoboralja.sk-ról, szintén érdekes vitát szült a megosztásom, megtudtam, hogy Zoboralja rendes, egyszerű, dolgos emberek közòssége! Kivétel a nemzetáruló tetves hidasok!, amire ezt válaszoltam:
Zoboralját nem a tetves nemzetáruló hidasok juttatták a szakadékba!!! – és csatoltam egy írásomat:
Felvidék Csíksomlyója – Zoboralja kórképe
Arra a kérdésre, hogy “Valami építőjellegû is kijòn a ,,tolladból”?” pedig ezt válaszoltam: “az építőjelleg ott van az írásaimban, csak érteni kell a magyar szöveget!”, amire ezt a feleletet kaptam: “a magyar szöveget értem Gábor, csak a hülyeséget, gyűlòletet nem.”, erre pedig a válaszom: “…konkrétan mi a hülyeség és mi a gyűlölet az írásaimban?! Nem én írok tetves nemzetárulókról!!!
Erre már nem kaptam választ!!!
—————————————————————-
Szeptember 4-én a ma7 onlinen megjelent A Kárpát-medencében nő a magyar oktatási-nevelési intézményekbe íratott gyermekek száma

Bár az óvodafejlesztési program még csak az első felében jár, már kezd tendenciává válni, hogy növekszik a magyar nyelvű oktatási-nevelési intézményekbe íratott gyermekek száma a Kárpát-medencei magyar közösségekben – jelentette ki Grezsa István, Kárpátalja fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési programért felelős miniszteri biztos a felvidéki Inámban, ahol átadta a program keretében felújított helyi magyar nyelvű óvodát hétfőn.

A cikket Szeptember 4., 12:22-kor osztottam meg a zoboralja.sk facebook oldalán egy bő felvezető véleményezéssel, egy perccel később a zoboralja.sk-ról megosztottam az idővonalamon, de csak átlagos nézettsége volt és senki sem szólt hozzá.
A hozzászólásomat a ma7 cikkének kiemelt részével kezdem, feljebb dőlt betűkkel, nem ismétlem, erre válaszolok, a folytatása:
Ismét a régi megszokott szöveg, mikor néhány éve Semjén Zsolt és Hofmann Rózsa kijelentéseiből ömlött a sok siker, sikeres óvodák, alapiskolák, középiskolák éve, miközben 110 felső tagozatos iskolánk vészhelyzetbe került, alsó tagozatos valószínűleg még több, de a magyarországi állami harsonák elnyomták a valóságról szóló híreket, ennek Zoboralja ékes példája!!!
A Semjén-Hoffmann sikerek idejében írtam és mondtam először, hogy annyit értenek a mi megmaradásunkhoz, mint eszkimó az oroszlánvadászathoz, továbbra is ez a véleményem, ezen még a Nemzetpolitikai Intézet tudósai sem változtatnak!

Figyelem, de nem értem ezt az óvodafejlesztési programot, mert először a református egyházat bízták meg magyar óvodák építésével, de mi van, ha a katolikusok vagy az egyik felekezethez sem tartozó szülőknek nem felel meg a református magyar óvoda, hová adják a gyereküket? Vagy továbbra is működik a település óvodájában a magyar osztály, mert így legalább magyar óvodába adják gyereküket, bár ezzel már az óvodáskorban eleve megosztják a magyarságot, mint ezt Ladányi Lajos és a Video Alapítvány teszi Nagycétényben?!
Megnéztem a két említett település magyarságának az arányát, Ipolybalog 85%, Inám 92%, ha ilyen arányoknál nem tudják fenntartani az állami óvoda magyar részlegét, akkor ezen a mo-i milliárdok sem segítenek! Annyit elérnek, hogy megosztják a magyarságot, lesznek a „jó felvidéki magyarok”, akik a forint milliókból épült új óvodát választják gyereküknek, és a „rossz szlovákiai magyarok”, akik a falusi óvoda magyar osztályát választják!
A magyar oktatás megmaradását, megmentését, a megoldást én „magyar oktatási-nevelési központokban” látom, bölcsődétől kezdve, a kis létszámú alsó és felső tagozatos iskolák csakis a haldoklást sugározzák a közösség felé, ezért egy központba kell tömöríteni, több diák, több fejpénz, több pedagógus, több lehetőség aktivitásokra stb., hogy az ebben az intézményben működő óvoda és alapiskola sokkalta jobb legyen a szlovák oktatási intézményektől. A „sokkaltán” sportnyelven nem csak egy osztálynyit, hanem legalább 3 osztálynyi különbséget értek, hogy még a már szlovákká vált magyarok is ezt az oktatási nevelési központot válasszák gyerekeiknek. Szuper iskola tornateremmel, uszodával, magyar élményekben gazdag programok…a gyerekszaporulat megduplázása differenciált anyagi gyerek-diák támogatással….
Sajnos a 2013-ban tett javaslatom nem volt nyerő, és a Talentumos kezdeményezés is befuccsolt, „kivégezték”, pedig Szabó Zoltán kezdeményezésében csakis a működtető személyével nem értettem egyet, mint hogy vállalkozó semmiképp nem irányíthatja és szervezheti az oktatásunkat ezzel a megmaradásunkat!
És az is sajnos, hogy a magyar közösség a mo-i óvodafejlesztési programban most is csak x-ed rangú helyen van, mert sose a legjobb megoldás nyer, hanem úgy Magyarország kormányánál, mint a szlovákiai-felvidéki magyaroknál politikai és egyéb érdekek a nyerők. Ez volt a Magyar Egyetem és a középiskolák alapításával, és ez van a mo-i óvodafejlesztési programmal úgyszintén.
Mert Grezsa István a címben kiemelt állításában kételkedem, hogy a programjuknak köszönhetően a „Kárpát-medencében nő a magyar oktatási-nevelési intézményekbe íratott gyermekek száma“, mert nálunk a beíratási adatok nem ezt mutatják!!!

A facebookon Menyhárt Józsefnek írt válaszomat kibővítem:
az 1998-as tanév kezdetén a Gímesi Alapiskolán belekezdtünk az iskolamentésbe, először is létre kellett hozni a Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségét, melyet a szlovák többségű iskolavezetés a Mecsiarista Depešová igazgatónővel az élén mindenáron megakadályozott volna, de sikeresen megvívtuk az első csatát, Gímesen indulhatott a SzMSzSz iskolamentése, de a különálló magyar igazgatóság kezdeményezését elveszítettük, a durayista MKP vezérek fúrták meg.
Bővebben ITT
Első határozatunk az önállósulás volt, ami ismét ellenzést váltott ki, de már nem csak a legfelsőbb vezetőkben, hanem a szlovák többségű iskolatanács is ellenezte, és a gímesi önkormányzatban sem tapsoltak a tervünknek. Kétszer volt megbeszélésünk az önkormányzattal az önállósulás ügyében, én és az új igazgatónő, aki szintén nem támogatta az önállósulásunkat, tehát erős ellenállásba ütköztünk. Tőlem azt kérdezték, miért akarok különálló magyar igazgatóságot, elmagyaráztam, hogy a rohamos asszimiláció megfékezését a különálló magyar iskola mindenképp segítheti, az egyik szlovák képviselő ezt javasolta, “robte si osvetu”, ami magyarul “UTÁNPÓTLÁSNEVELÉS és IDENTITÁSNEVELÉS”, nem szószerinti fordítás, de én így értelmezem!
Ez a három szlovák szó csöng a fülemben azóta, mert valóban ebben a 3 szlovák szóban és a két magyar megfelelőjében van a megmaradásunk lényege, mert ha nincs utánpótlás és identitásnevelés, akkor nem telnek meg az alapiskolák bölcsői, vagyis a magyar óvodák, melyek Kolon kivételével nem voltak, tavaly lett hivatalosítva a magyar óvodai foglalkozás Nagycétényben. Csak a koloni szülők mentették meg 1985-ben a magyar óvoda bezárását, 1999-ben az újraindítási kezdeményezésünket László Béla tanár úrrral pedig Duray Miklós kegyeltje, Ladányi Lajos és társasága fúrta meg, a hülyeség magyar óvodát kezdeményezni kijelentése parancsként hatott az MKP-s és Csemadok-os híveikre!
A 80% feletti magyar településeken pedig egyáltalán nem óvodafejlesztési program kell, hanem utánpótlásnevelési program, s főleg a szórványban, és oktatási-nevelési központok bölcsődétől kezdve, ezek jelentik a megmaradásunkat.
És még egy létfontosságú dolog, legfelsőbb szervre van szüksége a magyarságunknak, a Szlovákiai Magyarok Legfelsőbb Szervére, mert mindenki azt tesz, ami neki, pártjának és szervezetének felel meg, nem pedig a közösségünknek.
Külön kell választani a települések-lakosság érdekvédelmét a magyarságunk érdekvédelmétől, az előbbi a pártok feladata a parlamentben, a megyéken és a települések önkormányzataiban, de a magyarság érdekvédelmét csakis egy Legfelsőbb Szerv irányíthatná, melyben nem a pártok dominálnak, hanem a polgárok, civilek, csak sajnos a civil szervezetek pártfüggőek, és forintfüggőek, így sose jön létre független Legfelsőbb szerv, mely csakis a magyar közösség érdekeit szolgálná!

De vissza az elejére, Zoboralja bizonyíték, hogy Bugár Béla állítólagos vádjai valóság, bár Zoboralján nem olyan értelemben, mint a kijelentésében olvasható, hogy Senki sem tudja, hogy hová folynak el azok a pénzek, amelyeket az Orbán-kormány saját hűbéreseinek osztogat Szlovákiában, Zoboralján tudjuk mire lettek felhasználva, már aki tudja, nem az iskoláink és magyarságunk megmaradását szolgálták, pedig azokkal a milliókkal meg lehetett volna, sőt meg kellett menteni Zoboralját, de senkit nem érdekel, hogy egy vállakozó a családjának teremtett belőlük turista paradicsomot, a mi gyerekeinknek és unokáinknak pedig magyar siralomházat!

Balkó Gábor
Kolon

Kiemelt fotó: ma7