Menyhárt József kortesbeszéde Nagyszarván

Menyhárt József kortesbeszéde Nagyszarván

Menyhárt József kortebeszéde a Nagyaszarva-ügy kapcsán – videó

Választási év, és ez meglátszódik a nagyszarvai szlovákok iskolaigénylési ügyén, de mindkét oldalon.
Pellegrini miniszterelnök fenyegetőzése után személyesen ment tárgyalni az érintett falvak polgármestereivel és az ügyben érintett szülőkkel, iskolákkal. A délutáni megbeszélést megelőzve reggel Menyhárt József, az MKP elnöke a községi hivatal bejárata előtt egy videóbeszédben szólt a magyarsághoz, a facebookon ezzel a figyelmeztetéssel adta közre:
Ne hagyjuk magunkat megfélemlíteni, sem kiprovokálni. Helyben mi irányítjuk ügyeinket.
Az egyik ismerősöm megosztotta az idővonalán, végignézve-hallgatva első hozzászólóként így véleményeztem:

Politikai kortesbeszéd, jönnek a választások, ennyi!
Mivel Menyhárt József letiltott a facebook oldaláról, ezért ott nem válaszolhattam, így a Zoboralja weboldalon örökítem meg a kortesbeszédét, és a hozzászólásokat.
Először az ismerősöm válaszában megdorgált,

Balkó Gábor te mi a frászról beszélsz??? Adj inkább tanácsot, hogyan lehet ezt megoldani a magyarok javára! Semmi òtlettel nem jösz, csak az ,,okos” véleményeiddel.
egy további a hazaáruló Bélát kereste, erre ketten válaszoltak, majd én válaszoltam a dorgálásra,
Molnár Kornélia, a valóságot írtam Menyhárt beszédére! Idézz egyetlen mondatot Menyhárttól, mely a megoldást szolgálja, de még utána se követelhetsz rajtam semmit, mert én nem vagyok közéleti vezető. De Nagyszarvával foglalkoztam, csak olvasni és érteni is kellene a leírtakat A nagyszarvai szlovákok szlovák iskola igénylése …a megoldást az ott élőknek közösen kell megtalálni, de általánosságban már többször írtam: “a magyar többségű települések nagyon gondolják meg a viszonyukat az ott élő szlovák lakosokkal szemben, mert amit most nyújtanak a szlovákoknak, az az unokáik magyar jövőjének a megalapozása, ahogy most viselkednek a szlovák kisebbséggel szemben, ugyanolyan viselkedéssel szembesülnek majd a kisebbségbe került unokáik felnőttként, öreg korukban!!!
és csatoltam a Zoboralja portálra május 31-én feltett írásomat a nagyarszarvai szlovákok iskolaigényléséről, melyben ott a bizonyíték, hogy 2 diákkal is működnek magyar iskolák, ellenben Menyhárt József állításával, és további zoboralji “történetek”, és figyelmeztetések olvashatók.
A nagyszarvai Kovács Tiborral a facebookon folytatott beszélgetésünk is elolvasható, egyelőre csak a facebookosok, és a videó is csak a facebookon látható.
Ezzel lezárult a véleménycsere, egyelőre újabb dorgálást nem kaptam 🙂

Balkó Gábor
Kolon