MÉGISCSAK MAGYAR

MÉGISCSAK MAGYAR

A „vegyeselméjűek” megnevezés után egy újabbal bővült a szótárunk: „mégiscsak magyar”

A viccelődő Száraz Dénes
ma7: Felvidék, a lecke fel van adva

Az MKP ünnepi kongresszusának egyhangúan elfogadott határozata a köztársaságielnök-jelölt személyéről nem csak a kongresszus ünnepélyességét emelte, hanem sorsdöntő választás elé állította a szlovákiai magyarságot: szavazhat a jövő évi választásokon Menyhárt Józsefre, az MKP elnökére, és visszatér az önbecsülés, a nemzeti kiállás útjára, vagy Bugár Bélát, a Most-Híd elnökét választja, és folytatja az önfeladás általa megindított folyamatát!

A felvidék megnevezéssel kezdem, már a facebookon feltettem a kérdést, magyarázza meg már valaki, kitől ered, mióta használatos, azt tudom kik használják, a felvidéki igaz magyarok, aki nem felvidéki csak szlovákiai magyar, az nem is magyar szerintük, csak egy janicsár nemzetáruló.
A felvidéki magyarok példaképe, Esterházy János a szlovenszkói magyarokat védelmezte, nem a felvidékieket, ugyan keveset olvastam tőle, de csak ezt a megnevezést használta.
És talán egyetlen magyar érdekvédő szervezet sem felvidéki, hanem szlovákiai magyar, Csemadok, Pedagógus és Szülői Szövetség, Cserkészövetség stb.
Nemrég olvasom a Felvidék-man:
A Szlovákiai Magyar Pedagógus Szövetség országos találkozóján átadták a Felvidéki Magyar Pedagógus Díjat.
Ehhez mit lehet hozzáfűzni, az SZMPSZ nem SZMP díjat, hanem FMP díjat adott a kitüntetett pedagógusoknak, valószínű egyetlen szlovákiai magyar pedagógus nem érdemelt kitüntetést.
Tehát hogy is van ezzel a felvidékezéssel?!
Kinek szól a címbeli felszólítás, csak a felvidékieknek, mert akkor fölösleges volt belekeverni Bugár Bélát, hisz a felvidékiek utálják a Híd elnökét és a hidas választókat jobban talán, mint Slota magyargyűlölői és több mint 10 év gyalázás után kétlem, hogy a Híd választói átnyergelnek az MKP táborba, mondva fátylot rá az évtized óta tartó kollektív gyalázásukra?!

A felvidék kérdésével csak kibővítettem a facebookos bejegyzésemet, folytatom a lényeggel, kissé bővítve és módosítva.

Száraz Dénes nagyon szeret viccelődni, mert arra bíztat bennünket, engem is, szlovákiai magyart, hogy azt a Menyhárt Józsefet válasszam, aki nem válaszolt a neki címzett nyílt levelemre, aki letiltott a facebook oldaláról, mert írni merészeltem a zoboralji valóságról.
Vagyis a magyar önbecsülés és a nemzeti kiállás útja, ha nem szólsz bele az MKP dolgaiba!
Az pedig hazugság, hogy Bugár Béla indította el az önfeladást!
Az önfeladás nem Bugár Bélával és a Híd alapításával kezdődött, és nem is az ő felügyelete alatt folyik, mert minden magyar érdekvédő szervezet, Csemadok, Pedagógus és Szülői Szövetségek, a Duray által szabályellenesen megkaparintott Szövetség a Saját Célokért stb., mind az MKP fennhatósága alá tartoznak, akkor pedig miért nem állították meg az önfeladást az MKP és szatellitjei, hisz ez az ő feladatuk nem a vegyespárté?!

Fico szövetségese

Az első szövetséget Ficoval nem Bugár Hídja kötötte, hanem Csáky MKP-ja a Lisszaboni Szerződés sietős megszavazásával, a jobboldal akkor ki is zárta őket a tömörülésükből.
S mire volt ez a sietség az MKP-tól?
A 2010-es választások utáni kormánykoalícióba készültek, vagyis Ficoval készültek kormányt alakítani + a KDH, ezzel a trióval kampányolt Ladányi Zoboralján.

Fico bukásának megakadályozása

Fico kormányának bukását először szintén Csáky MKP-ja akadályozta meg, épp a Lisszaboni Szerződés megszavazásával, de Bugárnak köszönhető, hogy Fico és Kaliňák már nincsenek a kormányban, ezt Kiska nyilatkozta, de ezekről hallgat a forintokkal kitömött MKP média!
Mi lesz még itt a választásokig és minden választás előtt, mit szülnek a forintmilliók, melyek természetesen sose a választási kampányra jönnek az Orbán kormány stratégiai szövetségesének?!
Az MKP stratégiai szövetségese, vagyis az Orbán kormány pedig olyan komolyan veszi ezt a szövetséget, hogy a Fico kormány megbuktatását szorgalmazó MKP ellenében Ficot védelmezte!
Hogy mi várható a magyar térfélen a forintokért, ezt úgy Száraz Dénes tegnap a ma7-en, mint ma Oriskó Norbert a Felvidék.ma online-on bemutatták.
Oriskó Norbert azt a Matovičot idézi Bugár alkalmatlanságával kapcsolatban, aki már nem egyszer belénk rúgott, nem támogatott néhány magyar érdekeltségű (törvény)javaslatot, de az MKP meghívott vendége volt a kongresszuson!

Idézem Száraz Dénest:
Az MKP számára nem sok lehetőséget engedett a Most-Híd azzal, hogy elsietve, egyeztetések nélkül bejelentette pártelnökének indítását köztársaságielnök-jelöltként.

A magyarságunknak természetesen egy közös jelölt lett volna az ideális.
Azt nem tudom, voltak-e egyeztetések erről vagy sem, arról sem tudok, hogy valaki kezdeményezte volna közülük a közös jelölt állítását, de a legutóbb azt írtam, mikor Bárdos Gyulát civil(!) jelöltként indította az MKP, hogy közös jelöltként még Duray Miklóst is megválasztanám, bár Zoboralján elkövetett pusztításáért egyáltalán nem érdemelné meg, de a köztársasági elnök választása fontosabb Zoboralja helyzeténél, mert minden itt élő magyar ügye, kínálkozó alkalom a magyar egység megteremtésére.
De ha „a Most-Híd azzal, hogy elsietve, egyeztetések nélkül bejelentette pártelnökének indítását köztársaságielnök-jelöltként“, mint Száraz Dénes írja, ezen egyáltalán nem csodálkozom, hisz a 2006-os parlamenti választások óta, mikor több Duray kegyelt elesett a vályútól, azonnal beindult a lejáratása, ennek az eredménye volt 2007-ben Csáky Pál győzelme az MKP elnöki funkcióért.
Ezzel megtörtént a durayisták vályúhoz való visszakerülésének első győzelmes lépése a 2010-es parlamenti választásokhoz, de mivel csak néhány szavazat döntötte el Csáky Pál győzelmét, így Bugár Bélának még sima tagként is komoly befolyása lehetett a tagságra, ezért teljesen meg kellett szabadulni tőle.
Hogy miképpen történt Bugár kiűzése az MKP-ból, ezt csak ők tudják.
Megalakult a Híd, melynek keresztapja, zoboralji tapasztalataim alapján, felvidék szürke eminenciása, akinek az elvált a sz@r a víztől kijelentése indította el „hivatalosan” Bugár Béla és a hidasok gyalázását, pedig az MKP-ban maradtak sem voltak különbek!
Ennek a gyalázkodásnak az MKP először 2010-ben fizette meg az árát, mikor nem Bugár lett politikai hulla, hanem az MKP találtatott könnyűnek a parlamentbe jutásnál.
Az MKP saját kiütése ellenére továbbra is gyalázkodással próbált elég szavazót szerezni a parlamentbe jutáshoz, de további két esetben ismét könnyűnek találtatott, és valószínűnek tartom, hogy ez végleges, és ha továbbra is marad a Híd gyalázásának taktikájánál, esetleg eléri a Híd kiütését, de azzal még nem jut be a parlamentbe, de a magyarság parlamenti képviselet nélkül marad – végleg!
De vissza az idézetre, kíváncsi lennék, akadna-e egyetlen MKP tag, aki leülne tárgyalni a közös jelöltről azokkal, akik 10 éven keresztül naponta gyalázzák?!
Még annyit hozzáfűzök, ha 2006-ig egyetlen rossz szót nem olvastam Bugár Béláról, akkor pedig az MKP vezetés, de a tagság úgyszintén, cinkosai voltak a basziba való Bélának!

Még idézhetnék Száraz Dénes írásából, lenne mire válaszolni, de egyelőre elég, mert az ilyen írással és argumentálással az MKP nem szerzi meg a Híd „mégiscsak magyar” támogatóit.
Kövesdy Károly vegyeselméjűek megnevezése után egy újabbal bővült a szótár: „mégiscsak magyar”!

Balkó Gábor
Kolon

Kiemelt kép – parameter.sk