Megfosztottak szlovák állampolgárságától egy 99 éves nénit

Megfosztottak szlovák állampolgárságától egy 99 éves nénit

Megfosztottak szlovák állampolgárságától egy 99 éves nénit

Sajnálom a 99 éves nénit, hisz ő még Magyarországon született, Trianonban elszakították hazájától, a rákényszerített hazában megfosztották nevétől, a fiatalabbak is tudjuk és tapasztaltuk, mi mindent elkövettek "az új hazák", hogy szülőföldünkön ne érezzük otthon magunkat, ezért a 90 év hazátlanság után érthető, hogy az első adódó alkalommal visszakérte magyar állampolgárságát.  
Sajnálom a média hangoskodásáért, hogy politika tárgya lett és elnézést kérek az én hangoskodásomért, de épp a média, a politikusok és a civil politizálók kényszerítenek szólni, mert ugyan a hír lesújtó, de van néhány DE, mert ha A-t mondunk, mondjunk B-t is!
Mert ha az Orbán kormány vár néhány hetet a törvény elfogadásával, akkor nincs Fico ellentörvény és senki nem veszíti el állampolgárságát!
A másik DE, hogy nem a kettős állampolgárság propagátoraira kellett volna hallgatni, hanem a mi közéleti vezetőinkre, a magyar nemzetiségű rendőrökre, katonákra, állami hivatalnokokra, a katolikus papokra, akik érthető okokból nem kérvényezték a magyar állampolgárságot, mert a szlovák állampolgárság elvesztése nem csak személyüket érintené, de ezáltal a magyar közösség is veszítene.
Tudvalevő volt, hogy a hatályos törvény szerint a magyar állampolgárság megszerzése magával vonja a szlovák elvesztését, gondolom ezt mindenki tudta, de azt már kevesen tudták, ez milyen bonyodalmakkal jár, vagy ha a propagátorok tudták, nem mondták, senki nem figyelmeztetett erre!
Orbánék várhattak volna a törvény elfogadásával, hisz csak több mint fél évvel később lépett hatályba, az a néhány hét semmilyen fennakadást nem okozott volna, de hiába kérte Csáky és Bugár  várjatok a parlamenti választások lezártáig, ők nem, mert ez és az…!
A néninél biztosan az érzelmi kötődés döntött a magyar állampolgárság mellett, de azért valaki felelős, hogy nem tudta milyen következményei lesznek,  tudom, a Fico törvény, DE Orbánék is, és nem csak ők, hanem a propagátorok itt és ott! De ha tudta a következményeket és ennek ellenére vállalta a problémákat, akkor mélységes tiszteletet érdemel, mert a nénit csakis tiszta érzések vezérelték, nála fel nem merül a populizmus, a politikai tőke kovácsolása, mint más egyéneknél és szervezeteknél, kiktől hangos a média egész Kárpát-medencében!
Egy kitalált példa:
A szlovák szomszédom megkeseríti életünket, nagyon rossz a viszonyunk, odáig fajultak a konfliktusok, hogy leöntött egy kanna benzinnel, erre mit teszek, nem gyújtok cigarettára, mert fáklya lesz belőlem, hanem ledobom ruháimat és jogi úton próbálok igazságot szerezni.
Ha mégis rágyújtok a cigarettára, ez azért lehet, mert vagy nem érzem a benzin szagát, vagy nem tudom, hogy a benzin gyúlékony.
De ha érzem a szagát és azt is tudom, hogy gyúlékony, akkor szándékosan gyújtom fel magamat, mert
1. abban reménykedem, hogy ezzel észretérítem a szlovák szomszédomat, elolt és rendeződik a viszonyunk,
2. ezzel tiltakozom a panaszaim elhúzódó kivizsgálása miatt a szlovák hatóságok ellen,
3. abban bízom, hogy a magyar szomszédaim gyorsan lelocsolnak, hisz mindig bíztattak, ne féljek, ők majd segítenek, csak sajnos rövid a cső és nem ér el hozzám a vízsugár és víz sincs elég…

Az első pofont 2004.dec. 5-én kaptuk, a szlovákiai magyaroknak kijutott egy másik pofon is, Fico ellentörvényének hatása már érződik, de a pofozásunknak még nincs vége, mert jól tudjuk, mit kellett átélnünk a Mečiar és a Fico kormány idejében és ez vár ránk 2012. március 10-e után, – ha nem történik valamilyen csoda, mondjuk a szlovák nacionalisták békességben együttélő demokratákká válnak, ebben azért ne reménykedjünk, de jobboldali kormány alakulhatna.
Ilyen problémánk nem lenne, ha a magyar kormány a tavalyi választások előtt nem fúj riadót a szlovák nacionalistáknak, mert akkor Slota SNS-e nem jutott volna a parlamentbe, Ficonak legalább 2-3 képviselővel kevesebb van, és ha még az MKP is bejutott volna, akkor jóval 3/5 feletti a jobboldali képviselők száma, nincs kormánybukás, nem jön vissza a Fico-Slota kormány, így hosszú időre mellékvágányra lettek volna állítva azok, akik éveken át ott rúgtak belénk, ahol értek, és majd ott is folytatják március 10-e után!!!
A neten már néhányszor feltettem a kérdést, szándékos volt Magyarország kormányától a szlovák HAZAFIK felhergelése? Igaz az, hogy a magyar kormánynak a Fico kormány lottó ötös lenne?!

Balkó Gábor
2011. dec. 3.

VITA


Hírek + hozzászólások:

Paraméter: Egy közel 100 éves asszony veszítette el szlovák állampolgárságát
Bumm: 99 éves asszonytól vették el a szlovák állampolgárságot
Új Szó: Majdnem 100 éves néni szlovák állampolgárságát vették el
Erdély.Ma: 99 éves asszonytól vonta meg az állampolgárságot Szlovákia + videó
Paraméter: Tamás Aladárné lánya: Hogy a politikusok miket nyilatkoznak össze-vissza, az csak egy dolog, az élet az más
Új Szó: Megvont állampolgárság – csendet kíván a 99 éves Tamás Aladárné