Magyar Csillagok – Duna TV

Magyar Csillagok – Duna TV

Pacsirta – magyar csillagok
Nézők szavazása

A Duna TV kéthetente szombaton este 20.00 órai kezdettel másfél órában bemutatja a holnap magyar tehetségeit a művészetben, tudományban, az innovációban.. Amiért tollat ragadtam, hogy eldicsekedjek, a szerkesztők Szlovákiából a koloni Bencz Gabriellát hívták meg a műsorba, akit múlt szombaton láthattak a nézők – az interneten a http://www.dunatv.hu/mentor/ linken a márc. 24-i adásban láthatják, vagy a www.zoboralja.sk honlapon az Éneklő Kolon CD-n hallhatják.
A 12 népdalénekes sorsolással hármas csoportokat alkotva mérkőzik meg a továbbjutásért, a 11 éves Gabika csoportjába a hatodikos fiú mellett egy végzős gimnazista lányt sorsoltak, így várható volt, hogy a tapasztaltabb versenyző lesz a győztes, megérdemelten. Gabriella második lett, de a nézők szavazatai a középdöntőbe segíthetik, ehhez csak annyi kell, hogy megnézik a videót vagy meghallgatják a CD-t, s ha elnyeri tetszésüket, akkor felhívnak egy számot vagy küldenek egy SMS-t.
Gabriella tavaly októberben a Budapesten megrendezett VI. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjén Nagydíjban részesült, ez az eredmény gondolom elég bizonyíték tehetségére. Egy hívással esélyt adnak számára, hogy ismét bemutatkozzon a Duna TV nézőinek. Nagyszombat délig lehet szavazni (ápr. 7.):
SMS-ben a 0036309492001 számra Bencz Gabriella nevét írják,
vagy lehet telefonálni a 003612929533 számra.
Gabika nevében köszönöm a támogató hívásokat.
Balkó Gábor