Könyvbemutató (2001.03.07.)

Könyvbemutató (2001.03.07.)

Bihari Zoltán (szerk):
Magyarok a világban. Kárpát-medence.

A nyitrai Konstantín Egyetemen 2001. 03. 07-én volt a Magyarok a világban – Kárpát-medence c. könyv bemutatója, melyet a Juhász Gyula Ifjúsági Klub szervezett az Akadémiai esték keretében. A 800 oldalas kézikönyvet Bihari Zoltán, a CEBA Kiadó szerkesztője, László Béla, a nyitrai Konstantín Egyetem tanszékvezető tanára és Tóth Károly, a Fórum Intézet igazgatója ismertette, akik nagymértékben hozzájárultak a szlovákiai rész megszületéséhez. A könyv 200 oldalon mutatja be a szlovákiai magyarság történetét, kultúráját, gazdasági és emberi erőforrásait, intézményrendszerét.
Zoboralja több mint két és fél oldalon szerepel, ami a Zoboralji Községek Regionális Társulásának is köszönhető. Az adattárakban 44 intézmény, szervezet, folklórcsoport, énekkar és vállalkozó képviseli Zoboralját.

"Számos könyv, tanulmánykötet látott napvilágot a millennium évében. Ezek között kiemelt figyelmet érdemel a "Magyarok a világban – Kárpát – medence" című kötet, amely a CEBA Kiadó gondozásában jelent meg évezredünk utolsó napjaiban.A Magyarország Kézikönyvtára sorozatban közreadott könyv amellett, hogy lexikon-méretű formátumával, esztétikus megjelenésével dísze lehet könyvtárunknak, egyben hiánypótló munka is".

Részlet Szabó Tibor a Határon Túli Magyarok Hivatala elnökének ajánlásából.

BG