Karácsonyi ajándékozás a nemzeti összetartozás jegyében

Karácsonyi ajándékozás a nemzeti összetartozás jegyében

Karácsonyi ajándékozás a nemzeti összetartozás jegyében

A Kapcsolat 2007 Kulturális Egyesülett a Szent László Társulattal és a Rákóczi Szövetséggel együttműködve idén nyolcadik alkalommal szervezte meg a Felvidékre és Kárpátaljára irányuló ajándékgyűjtést.
2011. december 10-én Zsérén a Községházban az összes Zobor-vidéki és a pozbai magyar iskolásnak és a magyar óvodásoknak, közel 400 gyermeknek jutott könyv, játék és édesség.
Ugyanezen a napon Rozsnyón, a Rákóczi Magyar Házban a Rozsnyó városi és a felső-gömöri vidék magyar iskolái és magyar óvodái kaptak ajándékokat közvetítésünkkel az anyaországtól. Az összesen mintegy 1600 gyermekhez eljutott játékok, édességek, mesekönyvek célba érkezését a Máltai Szeretetszolgálat segítette, a teljesen megrakott másfél tonnás teherszállító kisbuszával.
Kárpátaljára a Ráti Gyermekotthon gyerekeinek küldtük az ajándékokat.
Az ajándékgyűjtést 2004. december 5. után kezdeményezték a piliscsabai bölcsészkar hallgatói, azóta a nemzeti összetartozást kifejező gyűjtés kiterjedt és megerősödött. Idén 25 helyszínen: budapesti és Pest környéki iskolákban és plébániákon folyt a gyűjtés.