Jótékonysági bál (2001.11.17.) – Gímes

Jótékonysági bál (2001.11.17.) – Gímes

Jótékonysági bál (2001.11.17.) – Gímes

Másodízben valósult meg a Gímesi Alapiskola mellett működő Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége által szervezett Jótékonysági bál. A Bársonyos forradalom 12. évfordulóján Gímes adott otthont a hazai, koloni, lédeci és zsérei szülők és iskolabarátok találkozójának. A tavalyi koloni kezdet után (a bevétel egy Note Book megvételéhez segített), idén még sikeresebb volt a rendezvény, melynek a bevétele majd egy LCD vetítő megvásárolásának a részét képezi. Sajnos még így sem jött össze a szükséges pénz, ezért szívesen fogadnánk a támogatásokat, mivel csak egy jó felszereltségű, s ez által jó színvonalú iskola mentheti meg ebben a minirégióban a magyar iskolarendszert. Fontos számunkra a számtástechnika használata a Gímesi Alapiskolán, mivel ez által bizonyíthatjuk az iskolánk jobb technikai ellátotságát, és színvonalát, mert itt csak "egy magyar felsőtagozat életképes", a kettészakítás a gyors halál! Vagy ezt mások is tudják?!
A magyar iskolák általános létproblémáin felül, egy komoly veszély adódott számunkra, éspedig az, hogy Kolonban, 4 km-re a működő felsőtagozatos iskolától, egy újabb felsőtagozatos szlovák – magyar iskolát engedélyezett az oktatási minisztérium. Ez annak ellenére valósulhatott meg, hogy az oktatásban nincs elegendő pénz, annak ellenére, hogy a magyar szülők és pedagógusok már 1999-ben ellenezték a bővítést, a koloni önkormányzat idén augusztusban elfogadta az alapítást. Annak ellenére, hogy 2001-et írunk és…
Ki részére fontos ez az iskola, amikor a szomszédos iskolában még kétszer annyi diák elférne, mint amennyien a koloni alapiskolát (majd) látogatják?! Miért nem a létező iskola jobb felszereltségébe, vagy egy tornaterem építésébe fektet az oktatásügy?!

BG