Gímes – A SzMSzSz Reprezentációs Bálja

Gímes – A SzMSzSz Reprezentációs Bálja

Gímes – A SzMSzSz Reprezentációs Bálja

A bársonyos forradalom 18. évfordulóján a Gímesi Alapiskola magyar részlege is ünnepelt, mert a szülői bál ünnep. Idén nyolcadik alkalommal találkoztunk magyar szülők, pedagógusok és most elsőízben szép számban fiatalok is, láthatóan többen voltunk, mint az előző években és nagyon jól éreztük magunkat. Maga Judit, az iskola  igazgatóhelyettese, a magyar részleg vezetője átvette a Magyar Művészetért r.t. ajándékát, Gubcsi Lajos: Az ég felé" albumát.
Hálás köszönet Púchovszky László polgármesternek és Gímes községnek a teremért, a szervezőknek munkájukért, a szponzoroknak adományaikért, a Steps együttesnek a jó hangulatért, és nem utolsósorban a résztvevőknek.
Innen Gímesről üdvözlünk minden magyar iskolát, Szlovákia határain belül és túl, a Kárpát-medencében és túl, túl az óperencián a hétvégi magyar iskolákat – szorítsunk egymásnak, hogy a diákjaink elhagyva iskoláink kapuit felnöttként is MAGYAROK legyenek, ez csak azzal jár, hogy a gyerekeik, unokáik is magyar iskolába járjanak, mert csak így teljesítik kötelességüket, így róják le az őseink iránti tiszteletet, hogy generációról generációra továbbviszik a magyar nyelvet!
Az elmúlt nyolc és fél évtizedben az asszimiláció nagyon sok diákunkat felszippantott, senkit nem hibáztatok, amiért a környezete hatásának engedve gyerekeit nem magyar iskolába íratta, de mostantól minden magyar iskolát végzett fiatal szent kötelessége legyen (elsősorban a nyelvhatárokon, szórványban) a magyar iskola védelme. A magyar pedagógusok és papság feladata pedig olyan identitást, hitet nevelni gyermekeinkbe, hogy soha semmi ne ingathassa meg őket magyarságukban!
Lányok, fiúk!
„Ne hagyjátok a templomot,
A templomot és az iskolát”!
Ne hagyjátok elveszni Zoboralját!
Isten óvjon Bennünket!  

Balkó Gábor
Gímes, 2007. nov. 18.

Ki szívét osztja szétvideó

A bálozók is küldhetnek képeket!