Újévi Vigasságok – táncház, kalácssütő verseny – Nagykér, 2017. jan. 7.

Újévi Vigasságok – táncház, kalácssütő verseny – Nagykér, 2017. jan. 7.

A nagykéri Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége ismét fergeteges bulit szervezett az új esztendő első szombatján, melyen csecsemőtől dédszülőig minden korosztály élvezte a hangulatos vetélkedőket és a néptáncot Farkas Gábor irányításával, hagymás zsíros kenyér, meleg tea, forralt bor mellett kóstolgatták a versenyre készített finom kalácsokat.
Elég látni a címlapfotón a kis csöppséget, milyen élvezettel köröz…
A műsor hangulatát a fotók hűen ábrázolják, de van egy videó részlet egy megérdmelt kitüntetésről, amit mindenképp látni és hallani kell, melyet elkértem Zatyko Venditől, köszönöm Vendi.

Hírek.sk: Összefogni a magyar közösséget Nyitranagykéren

A Szlovákiai Magyar Szülők Szövegségének nagykéri alapszervezete évek óta aktív szerepét vállal a nagykéri magyarságot összefogó rendezvények megszervezésében. Legutóbb akkor alkottak ismét maradandót, amikor immár 13. alkalommal rendezték meg újévi táncházukat a helyi kultúrházban. A zenét Farkas Gábor és barátai szolgáltatták, a táncon és a zenén kívül programon volt még kalácssütő és kalácsevő verseny, komprakás (kukorica csutka-rakás) és tombolahúzás is. Egy ilyen rendezvény megszervezése nem kis dolog, mégis évről évre teltházat jelentenek a szervezők…

Lacza Gergely FB albuma
www.meszo.eu FB albuma
Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége – Nagykér FB albuma

nagyker-tanchaz-2017-januar

2014

Related Photo Galleries