Tóth Károly emléktáblájának leleplezése Vághosszúfalun

Tóth Károly emléktáblájának leleplezése Vághosszúfalun


Esemény részletek


“A rendszerváltás szlovákiai magyar intézményeinek szervezőjének”, Tóth Károlynak egy évvel halála után a barátai és Hosszúfalu község önkormányzata emléktáblát avattak a szülőfalujában. Az ünnepélyes leleplezést Kovács Koppány nyitotta a Kormorán együttes “Ki szívét osztja szét” számával, majd következtek a beszédek, Tóth Pál polgármester és Öllős László méltatták Karcsi érdemeit. Az emléktáblát Hodossy Gyula a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának elnőke leplezte le, a SZMÍT koszorúját Hodossy Gyula, Vághosszúfalu koszorúját Lozsi Csaba polgármesterhelyettes, a Fórum Intézetét pedig Simon Attila és Végh László helyezték el. Az emléktáblaavatást Kovács Koppány zárta a Komorán együttes Kell még egy szó c. számával.

Fórum Kisebbségkutató Intézet: Tóth Károly emléktáblájának leleplezése Vághosszúfalun

Szeptember 29-én, pénteken ünnepélyes keretek közt Tóth Károly-emléktáblát lepleztek le szülőfalujában, Vághosszúfalun. A Fórum Intézet tavaly elhunyt alapító igazgatójának életét és tevékenységének hatását Tóth Pál polgármester, valamint Öllös László, a Fórum Intézet elnöke méltatta. Az emléktáblát Hodossy Gyula, a Szlovákiai Magyar Írók Társaságának elnöke leplezte le. A zenét Kovács Koppány szolgáltatta. Az emléktáblán látható dombormű Mag Gyula munkája.

Fórum Kisebbségkutató Intézet facebook oldalán+hozzászólások

” Hol maradtak a régi és új “játszótársak”? Hol maradtak azok, akiknek Tóth Károly oly sokat segített? Hol maradtak azok, akik a Fórum Intézetet ugródeszkának használták karrierjük építésében, kiasználva annak infrastruktúráját és kapcsolatrendszerét? Hol maradtak a Tóth Károly által alapított Szlovákiai Magyarok Kerekasztala képviselői? Hol maradt a szlovákiai magyar politikusok “krémje”? Hol maradtak mindazok, akiknek ott lett volna a helyük?”

Új Szó: Tóth Károlyra emlékeztek szülőfalujában, Vághosszúfalun

„A rendszerváltás szlovákiai magyar intézményeinek szervezője. Állítatták barátai és Hosszúfalu község önkormányzata” – áll azon az emléktáblán, melyet ma lepleztek le Tóth Károly szülőfalujában, a vágsellyei járásbeli Vág menti községben….

Magyar Interaktív Televízió: Tóth Károly emléktáblájának a leleplezésére Vághosszúfalun+videó/

Related Photo Galleries