Találkozás Erőss Zsolttal – Kolon – 2013. febr. 19.

Találkozás Erőss Zsolttal – Kolon – 2013. febr. 19.


Esemény részletek


kolon-eross_zsolt-2013

Beszámolók – a Gímesi Alapiskola magyar részlegének tanulói
Erőss Zsolt – „Hópárduc” – Kolonban (2013. február 19., 19.00)
A Gímesi Alapiskola magyar tagozatának tanulói – beszámolók

Nekem tetszett Erőss Zsolt előadása! Jó volt, mert nézhettük a kalandjait. Betekintést nyerhettünk a hegymászás felkészülésébe és a balesete utáni felépülésbe. Mindenkinek ajánlom megismerni őt, mert megmutatta, hogy semmi sem lehetetlen.

A Gímesi Alapiskola egyik tanulója

Az előadás nekem nagyon tetszett, mert megismertem egy híres magyar embert, aki egy igazán jó hegymászó. Erőss Zsolt már 8000 méter magas hegyeket is megmászott. A Tátrában 2011-ben volt egy nagy balesete, leszakadt a lavina, és mind a két lábát eltörte, az egyiket sajnos ezután el is veszítette.
Az előadásra szerintem nagyon megérte elmenni. Ha volna még ehhez hasonló alkalom, én szívesen elmennék, és másnak is ezt ajánlom. Ismerjék meg a világot és a híres magyar embereket. A barátaimnak, a szomszédjaimnak, a rokonaimnak és az osztálytársaimnak is ajánlom, hogy az ilyen alkalmakkor igyekezzenek eljönni, mert megéri.

Brath Adrián, V. osztály, Kolon

Megérte az előadásra elmenni, mert lehetett kérdezni. Én egy olyat kérdeztem, hogy hogyan bírják ki abban a nagy hidegben. Szeretném máskor elhívni az osztálytársaimat, mert az előadás előtt játszhatnának. Nekem tetszett az előadás, mert filmet néztünk, úgy hogy le voltak oltva a villanyok.

Bencz Zsolt, II. osztály, Gímes

Február 19-én nagyon jó élményben részesültünk, mert ellátogatott a falunkba a Hópárduc, aki többször megmászta a világ legmagasabb csúcsait.
Csodálom ezt az embert, mert műlábbal is képes volt megmászni a Mount Everestet.
Akik nem jöttek el, sajnálhatják, mert lemaradtak egy szép élményről. Legközelebb, ha lesz ilyen, ajánlom elmenni rá, mert csodás élményekben részesülhetünk!

Bezányi Orsolya, VIII. osztály, Kolon

Nagyon tetszett az előadás és az előadó is. Jó volt, hogy lehetett kérdezni. Jó volt rá elmenni, azért is, mert érdekes volt. Erőss Zsolt felmászott a világ legmagasabb csúcsára. Én nagyon elmennék egy hasonló előadásra is. Érdekel a hegymászás. Erőss Zsoltról már mindent tudok, vettem tőle egy könyvet és egy DVD-t. Erőss Zsolt a kedvenc magyar hegymászóm.

Nagy Dominik, V. osztály, Zsére

Nekem nagyon tetszett az előadás. Jó volt rá elmenni, megérte. Tanulhattunk belőle, hogy mindig vigyázzunk, ha megyünk ilyesféle túrára. Azért is jó volt az előadás, mert megismerhettük Erőss Zsolt urat, és megnézhettük az ő kalandjait.
Ez volt szerintem a leges-legjobb előadás.

Polyák Péter, V. osztály, Kolon

Nekem nagyon tetszett az előadás, de bánom, hogy rá kellett engem beszélni, mert hazafelé nagyon jó érzéssel mentem. Rájöttem, hogy sok új érdekes dolgot tanultam az eltökéltségről és a kitartásról. Azért pont ezekről, mert az egyik lábát, de még a barátját, Horvát Tibort is elveszítette. Mégis felépült.
Ebből nekem az a tanulság, hogy bármilyen nagyok is lehetnek az akadályok, ha eléggé kitartó vagyok, mindegyiket legyőzhetem. Ez a tanulság mindenkinek nagyon hasznos az életben, ezért igazán megéri az ilyen találkozás.

Cimerman Krisztián, V. osztály, Kolon

Nekem nagyon tetszett az előadás, mert sok érdekeset tudtam meg Erőss Zsoltról. Például azt, hogy hogyan sérült meg a Tátrában, hogy vesztette el a barátját. Sok érdekes hegyet megismertem.
Remélem, jövőre is lesz ilyen előadás.

Gábor Adrián, VI. osztály, Kolon

Nagyon örülök, hogy részt vehettem a Hópárduc előadásán, ugyanis betekintést nyerhettem a hegymászás örömeibe, veszélyeibe és gyönyörébe. Megtiszteltnek éreztem magamat, hogy egy olyan emberrel találkozhattam, aki megmászta a Mount Everestet, és ezenkívül még nyolcszor került 8000 méter fölé.
Ezenkívül rájöttem arra, hogy egy kis akaraterővel bármit elérhetünk.

Baráth Ádám, VI. osztály, Kolon

Először nem nagyon akartam menni erre az előadásra. Azonban később, a testvérem segítségével megértettem, hogy ez élmény lesz.
Az előadás után sem bántam meg, hogy ott voltam. Érdekes volt, jó volt, találkoztam egy olyan emberrel, aki kilencszer mászott 8000 méter fölé, és aki itt a Tátrában megsérült, de örült, hogy egyáltalán él, és így sem adta fel a célját.
Legközelebb, ha majd ilyen lehetőséged lesz, Te is jöjj el. Hidd el, nem fogod megbánni!

Csámpai Boglárka, VI. osztály, Gímes

Az előadás tetszett. Jó volt, mert megtudtuk, hogy kell hegyet mászni, és megismertük Erőss Zsolt urat.
Legközelebb azért mennék el, hogy megtudjak többet a világról.

Brath Mária, V. osztály, Kolon

Az előadás szuper jó volt! Megérte elmenni. A bácsi lába kicsit ijesztő volt. Örülök annak, hogy a bácsi eljött hozzánk. Megmászta a 8000 méter feletti Csomolungmát. Ha még lehet, elmegyek. Ott volt a legjobb barátom!

Katona Nikolasz, V. osztály, Gerencsér

Tetszett az előadás, mert ha nagy leszek, én is hegymászó leszek! El sem tudom hinni, hogy kilencszer megmászta a világ legmagasabb hegyeit!
Nagyon jó volt az előadás, azért, mert megtudtam mindent a hegyekről. És a bácsiról. Az úriembert Erőss Zsoltnak hívták.
Ajánlom ezt az előadást barátaim, mert megismeritek a hegyeket és a világot. Például a Mount Everestet!

Polyák Dávid, V. osztály, Kolon

Február 19-én Erőss Zsolt nagy örömmel eljött Zoboraljára, Kolonba. Előadására én is elmentem. Nagyon tetszett, hogy bemutatta a hegymászás élményeit. Magyarországon Hópárduc néven is ismerik. Ő az, aki megmászta a világ legmagasabb hegycsúcsait, köztük a Mount Everestét is. Balesete után újból megmászta a 8000 méteres hegyeket. Ilyen erőt és akaratot még ember hegymászásért nem tett meg.

Obonya Krisztina, VIII. osztály, Kolon


Elmentem Erőss Zsolt előadására. Nagyon érdekes volt, megtetszett a hegymászás.
Erőss Zsolt készített egy videót a hegymászásairól. A természet gyönyörű, sok nagy hegységet mászott már meg. Az, hogy amputált lábbal mászta meg a Himaláját, csodálatra méltó.
Örülök, hogy elmentem, mert az előadásból tanulhattam én is és az iskola többi tanulója is.

Balko Brigitta, VII. osztály, Kolon


Lejegyezte: Zilizi Zoltán

Related Photo Galleries