Szent László Emlékmise – Nyitra – 2014. júl. 25.

Szent László Emlékmise – Nyitra – 2014. júl. 25.


Esemény részletekA Szent László emlékmise
Nyitrán mindnyájunknak alkalmat biztosít arra, hogy azon a történelmi helyen találkozzunk, ahol lovagkirályunk átadta lelkét a Mindenhatónak, elmélkedjünk és közösen kérjük közbenjárását, hogy egymásra találhassunk, mert szétszéledve nem tudjuk hol a helyünk ebben a zűrzavaros világban.
Terjesszétek!
………………………………………..

Bíró László püspök úr kitüntetése

A magyar szentek és boldogok ereklyéinek érintése feltöltött és megerősített bennünket hitben és magyarságban!
A képeket nézve sajnos elenyésző számban voltak zobor-vidéki diákok, fiatalok, Zoboralja magyar katolikus jövő nemzedéke, pedig nekik van a legnagyobb szükségük a magyar szentek és boldogok érintésére, erőt meríteni Szent István, Szent László és a többi Árpádházi szenttől?!
Igaz, nyár van, szünidő, vakócióznak, kirándulgatnak, csakis ez volt a hiányzásuk oka, én elfogadom!
…a galériában biztosan nincs mindenkiről fotó, az elején nem jutottam át a tömegen, és néhány kép sem sikerült, ezért nem közölhetőek…

Az Isten hazánkért térdelünk elédbe kíséretében bevonult Bíró László püspök úr, elöl a Szent László Magyar Királyi Lovagrend Dr. Nagy László rendi kormányzó vezetésével, őket követte a Szent György Lovagrend, majd az egyházi személyiségek, elöl Márk atya/Kolon/ és Andruskó Gyula /Nagykér/, Bíróczi István esperes úr Nagykérről és Károly atya Verebélyről, s további plébánosok és diakónusok kíséretében Bíró László püspök úr Győrből és Maga Ferenc főszervező. Az oltárnál Márk atya fogadta a püspök urat és köszöntötte a megemlékezőket magyarul és szlovákul, ezt követően kezdődött az ünnepi megemlékezési mise.

A Szent László Emlékmise oklevelei idén is átadásra kerültek, először “Igaz Magyar” kitüntető cím kiséretében, ami megsokszorozza az oklevél értékét és a kitüntetett személy magyarságban mért értékét egyaránt….
Az idei Igaz Magyarok:
Pintér Beáta – Berencs
Brath László – Kolon
Srankó László – Bábindal

Az idei emlékmisén először kerültek megáldásra civil szervezetek és Zoboralja címeres zászlainak megáldása. A Szent László Hagyományőrző Egyesület és az Élő Zoboralja Polgári Társulás ebben a formában tudatják, hogy magyar szervezetként tevékenykednek a magyarságért…
BdG

Related Photo Galleries