Rendhagyó borkóstoló – Kolon, 2010. máj. 24.

Rendhagyó borkóstoló – Kolon, 2010. máj. 24.


Esemény részletek


A Visegrádi Szövetség tavaly júniusban V 4 – Kis-Visegrád Találkozót szervezett, melyen Zoboralját a Nagykéri Mórincza és Nagycétényi Férfi Éneklőcsoport képviselte, illetve a gulyásfőzést mi koloniak vállaltuk, így kerültünk kapcsolatba, melyet egy év múltán felelevenítettünk. A visegrádiak csehországi kirándulásukból jövet megálltak Kolonban egy kései borkóstolóra.
A koloni kisiskolások Papatyka hagyományőrző csoportja fogadta a vendégeket, elénekelték Zoboralja Himnuszát, a műsorukban pedig gyerekjátékokat mutattak be, melyet Budinszky Júlia pedagógus tanított be. Zúgó taps és egy mese volt a köszönet az előadásukért, melyet a Visegrádi Szövetség egyik nyugdíjas pedagógusa mesélt a gyerekeknek.
Süttő Mónika koloni népdalokat énekelt, a lakzis veszekedésben Brath Terézia és Budinszky Júlia is részt vállaltak – a "sikamlós adok-kapok" nagy vidámságot teremtett.
Végezetül Brath Terézia bemutatta Kolont és kezdődhetett a rendhagyó borkóstoló. A bort, pogácsát, kalácsot a koloni folklórosok, énekkarosok és a koloni és nagykéri szülők adták, sőt hazai kisüstit is kóstolhattak.
A gerencséri utca, A csitári hegyek alatt, Székely Himnusz, Kormorán-Honfoglalás… Balkó Róbert polgármester néhány ajándékot adott a visegrádiak vezetőjének, Kiss Károlynak, aki levezényelte az "Ott ahol zúg a négy folyó" dalt, közben elállt a zivatar és elbúcsúztunk, viszlát jövőre.

Ui.
A visegrádi vendégek a vártnál később jöttek, vártunk, ezért mindenképp köszönet az alapiskolások szüleinek, de megérte, annyi és olyan intenzitású tapsot rég nem kaptak a gyerkőcök, mint ez este.

BG


Gratulálunk  Papatyka!

2010. május 24-én igazán kellemes és felejthetetlen élményben volt részünk Zoboralján, Kolonban. A Visegrádi Szövetség küldöttsége látogatott ide, akikkel a tavalyi évben ismerkedtünk meg a Kis Visegrádi Találkozó keretén belül. Amikor  Nagykéren autóba ültünk, kedves, aranyos kis papatykák /Nagykéren ez a szó kislibákat jelent, gondolom nálatok is/, sajnos rólatok még semmit sem tudtunk.
Látogatásunkat csak egy órácskára terveztük, de a fellépés előtti próba, a türelmes várakozástok azt sugallta, hogy nemcsak a vendégek végett, de éretetek is érdemes tovább maradni. Az őszinte,  játékos és tiszta szívből jövő fellépésetek igazán lenyűgözött. Bizonyára köszönhető ez Budinszky Júlia tanító néninek és szüleiteknek is, akik tudták és tudják, hogy azáltal, hogy magyarul tanultok sok-sok kincs birtokosaivá váltok, amit soha senki nem vehet el tőletek.
Ezt a kincset láttuk meg a koloni színpadon. Kár, hogy ezekről a kincsekről keveset tudunk, mint ahogy egymásról is.
A mi kislibáink a nagykéri Mórincában vannak, reméljük egyszer sikerül találkozni  Zobor-vidék "papatykáinak".
Külön köszönet a Zoboralji Himnuszért. 
Maradunk őszinte baráti szeretettel
a Nagykéri SZMSZSZ nevében Kanyicska Ilona

PAPATYKA

PAPATYKA – koloni kisiskolások hagyományőrző csoportja

Related Photo Galleries