IX. Karácsonyi Hangversenyek Zobor-vidéken – Kolon

IX. Karácsonyi Hangversenyek Zobor-vidéken – Kolon


Esemény részletek


Kilencedik alkalommal áll össze Józsa Mónika tanárnő csapata, hogy karácsonyi hangulatot ébresszen Zobor-vidék magyarságának szívében, hogy gyertyák és mécsesek fényénél közösen énekeljük a csodásnál csodásabb karácsonyi énekeket.
A Gímesi Alapiskola Gyermekkara mindhárom helyszínen betlehemezést ad elő, a 3 vegyeskar pedig ádventi és karácsonyi kórusműveket énekelnek, külün-külön, 2-2 kórus együtt és a végén mindhárom kórus közösen, a befejezés pedig mint mindig közös éneklés kórusok és jelenlévők.
Kolonban a műsor kezdetén Márk atya Szent István király ereklyéjével ádventi-karácsonyi áldást oszt az egybegyűltekre, a végén pedig minden jelenlévő tiszteletét teheti Szent István király előtt az ereklye megérintésével.
Nyitragesztén 15:00-tól hagyományőrzők bemutatójával kezdődik a műsor, a hazai Téliződ Hagyományőrző Csoport mellett fellép a Nagycétényi Kútyika Női Éneklőcsoport és a Nyitracsehi-i Férfi Éneklőcsoport.
De se nem Nyitrán, se Kolonban, se Nyitragesztén nem csak a helyiek részére gyakorolnak hetek óta Józsa Mónika kórusai, nagyon szívesen látnak más zoboraljai településekről is érdeklődőket a műsoruk iránt, hogy a végén egy hatalmas dalárdaként énekeljük a Csendes éjt, mert ahogy Kodály Zoltán mondta, „nem sokat ér, ha magunknak dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak, aztán mind többen, százan, ezren, míg megszólal a nagy Harmónia, amiben mind egyek lehetünk“. És nekünk itt a végeken nagyon fontos, hogy egyek legyünk!

BdG
Előző évek:
2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014

Facebook fotóalbum – Kolon – templom

Balkó Gábor FB fotóalbuma – Kolon – templom

Balkó Gábor FB fotóalbuma – Kolon – frissítő