Iskolák közös “határtalan” kirándulása

Iskolák közös “határtalan” kirándulása


Esemény részletek


Az Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola és a dejtári Mikszáth Kálmán Általános Iskola lelkes hetedikeseivel immáron második alkalommal vehettünk részt egy közös kiránduláson.
A Határtalanul program lehetővé teszi a magyarországi diákoknak, hogy egy pár napos kirándulás keretein belül megismerkedjenek Felvidék apró szépségeivel, és ellátogassanak felvidéki iskolákba. Az érsekvadkertiekkel és a dejtáriakkal már tavaly is nagyon jól szórakoztunk, ezért nagyon örültünk, amikor bejelentették idei látogatásukat. Csütörtökön focidélelőttöt tartottunk, pénteken pedig ellátogattunk Beckó várához. Ezután Nagyszombat felé vettük az irányt, ahol ebéd után kiselőadások hangoztak el Nagyszombat városáról és Kodály Zoltánról. A kirándulás a Vöröskői várban végződött.
Köszönjük a fergeteges napot, és várunk benneteket jövöre is.
Gímesi Alapiskola

Megjegyzés:
Eddig csak 1 MO-ról eredő projektet ismertem el, ez a Feltámadási menet, saját igényünkre szabtam át, s melyet idén a közélet nagy része elutasított, vagyis a meghibásodott aszzimilációs fékrendszer javítására tett további kísérletemet bojkottálták, de nem az iskolaalapító kiskirályok(bár ki tudja…),hanem akiknek függetlennek kellene lenniük tőlük, és ez a legszomorúbb.
Olvasva a Gímesi Alapiskola facebook oldalán a beszámolót, ez a közös kirándulás a 2. MO-ról eredő projekt, amit nagyon értékesnek tartok, mert az ilyen kapcsolat segíti az iskolát és diákjainkat, nem pedig egy sima „Határtalanul“ iskolalátogatás, ami csak az utazási irodának és a szállásadónak hasznos.
Mert a közös kirándulás élmény, az efféle élményekre van szükségük a diákjainknak, melyek FÉKEI AZ ASSZIMILÁCIÓNAK.
Tehát ha a sok millió forint a magyar óvodákba(melyek nincsenek), óvodásokba, alapiskolákba, diákokba, pedagógusokba és szülőkbe lett volna fektetve, akkor 2000 óta a meghibásodott asszimilációs fékrendszert helyre állíthattuk volna, és most olyan virágos lenne Zoboralja iskolahálózata, mint a Paulisz rancs!!!
Balkó Gábor, Kolon, 2017. máj. 19.

Related Photo Galleries