Hagyományos farsangi disznóölés – Kolon – 2014. márc. 1.

Hagyományos farsangi disznóölés – Kolon – 2014. márc. 1.


Esemény részletek


Délelőtt 11-kor kezdődött a disznóöléses banzáj, a termékek kóstolása és
vásárlása, kelendőek voltak a hazai disznóságok, pecsenye, kolbász,
hurka és a disznóöléses káposzta, nem írtam káposztalevest, mert több volt a hús,
mint a káposzta. A vadásztársaság a finom ételek leöblítésre is gondolt. Közben aki széjjel nézett volna a faluban, az kocsikázhatott traktoros paripával. És egy 3-tagú művészcsapat is bemutatta  hangszertudását, hegedű, hermonika és nagybőgő, megjárták Bécset, és érdemes volt meghallgatni
A pódiumon cserélődtek a muzsikusok, meg sem tudtam számolni, annyian voltak, de jól húzták, táncra is perdült a közönség, sokféle műfaj, rokendroll, polka, talán csak siratóst nem játszottak. A tavalyi Régi csibészekből is voltak néhányan, de voltak új zenészek is kimaradt az orgona és dob, helyettük egy régi klasszikus 1 húros hangszer volt, mely ütve vagy rúgva is gyönyörű hangot ad.
Kérdeztem az egyik főnököt /mert többen is voltak/, mi a csapat megnevezése, a reklám kedvéért, egy névjegykártyát adott, amit elvesztettem, idegen hangzású nevük van, ha jól emlékszem "Raw-schitz & fast friends", de majd szólnak, ha mégsem jegyeztem meg helyesen.
A végét már nem vártam meg, jó buli volt, csak ismét nem kerültek a programba a 2 éve a nagy hideg miatt elmaradt "versenyszámok", pedig az enyhe tavaszias idő engedte a veszélyesebb produkciók bemutatását is, a böllérkéssel, bárddal stb.
Viszlát jövőre! :-)))

Related Photo Galleries