Feltámadási menet – Felsőszeli – 2012. okt. 27.

Feltámadási menet – Felsőszeli – 2012. okt. 27.


Esemény részletek


A nyitrai Szent László király templomban Mons. Ďurčo Zoltán által megáldott szalagok és feltámadási kereszt következő állomása Felsőszeli volt, a Szent Lőrinc plébánia templom.
A magyar szentek himnusza énekre bevonult a menet, elül az egyik ministráns a megfeszített Jézussal a kereszten, majd a feltámadási kereszt a nagykéri 81 éves Száraz Mihály bácsi kezében, a zoboraljiak, ministránsok és a helyi lelkiatya.
Mgr. Halász Imre plébános a szentmise kezdetén üdvözölte a feltámadási jelvény érkezését, a zoboraljiakat és megkérte a feltámadási jelvény átadására, Balkó Gábor üdvözölte Felsőszeli magyar híveit, Kanyicska Ilona elszavalta Sík Sándor: Magyarok Nagyasszonya versét, ezt követően Száraz Mihály bácsi átadta a keresztet, az átadás alatt az “István király árva népe..” énekeltük és folytatódott a szentmise. A lelkiatya a prédikációban kitért a feltámadási menet eszmeiségére,  a mise végeztével került sorra a szalag megáldása és felerősítése az Árpád-kori szárnyaskeresztre, ekkor felcsendült a Boldogasszony Anyánk…”ne felejtkezzél el szegény magyarokról”.
Halász Imre elköszönt a zoboraljiaktól és a hívektől, a Székely és Nemzeti Himnusszal zárult e meghitt esemény.

Related Photo Galleries