Farsangi kolbászfesztivál – 2015. jan. 24.

Farsangi kolbászfesztivál – 2015. jan. 24.


Esemény részletek


Az időjárás nem kedvezett a farsangi disznóölésnek és kolbásztöltésnek, de a havazás ellenére elég szép számban jöttek kóstolni a hazai disznótoros ínyencségeket, hurkát, kolbászt, disznótoros káposztát, melyet finom meleg teával öblíthettek le, de volt bor és pálinka is. S ha már megtelt a bendő, egy kis mozgás jól esik, táncraperdülhettek, a talpalávalót a határokon túl is ismert SEXTET BAND húzta. És ha valaki mindezek ellenére fázott, azok részére volt a melegedő.
A havazás miatt a dobshow elmaradt.
A kolbásztöltő csapatok jól felszerelkeztek, nem csak ruházatban, hanem melegítőnek a butyilkás üvegek sem hiányoztak, ha nem tudtam volna a programról, még azt hihettem volna, hogy pálinka kóstoló versenyen vagyok.
De minden rendben ment, senki nem sérült meg, az kezek épségben maradtak, a ujjak sem kerültek a darálóba, állítólag, habár egy személy kezén láttam fehér kötést, de lehetséges, hogy kesztyű volt.
És nem akármilyen csapatok mérkőztek meg a kolbásztöltő címért, itt volt a híres Csípős Banda, akik gyakori vendégek Kolonban, eljöttek megszorongatni a hazai hírességeket, a Kolonyi Csibészeket, akiknek híre járja Hetedhét országon túl. És a Polyák csapat is keményen készült, légióssal erősítettek, a további csapatokat nem ismertem fel és az eredményhirdetés sem várhattam meg. Ennyi röviden. 🙂
Viszlát nyáron a gulyásfőző versenyen.
Meghívók