Esterházy János emléke előtt tisztelgett Áder János köztársasági elnök Alsóbodokon

Esterházy János emléke előtt tisztelgett Áder János köztársasági elnök Alsóbodokon

Felvidék.ma: Esterházy János emléke előtt tisztelgett Áder János köztársasági elnök Alsóbodokon

Esterházy János emléke a Zoboralján ma is elevenen él. A felvidéki magyarság legnagyobb formátumú, mártír sorsú politikusa örök csillagként hirdeti az isteni békét és igazságot a szülőföldjén. Végső nyughelyén, Alsóbodokon ma emlékünnepséget tartottak, melyen részt vett Áder János magyar köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita is…

Hírek.sk: Áder János: merítsünk erőt Esterházy tartásából – videó

Alsóbodok. Zoboraljára látogatott a magyar köztársasági elnök, Áder János és felesége. Az Esterházy János tiszteletére rendezett megemlékezésen a köztársasági elnök a mártír gróf egyik rabtársának visszaemlékezéseiből idézve rámutatott arra, hogy Esterházy az embertelen körülmények között is megőrizte hitét és tartását.

Az érem másik oldala:
Zoboralja Kórképében leírtam az érem másik odalát, Aki nem olvasta, vagy nem értette meg, már érthetőbben nem tudom elmondani a zoboralji valóságot.
Mi is történt tegnap a Paulisz rancson?
Egy további turistacsalogató reklámot forgattak rangos szereplőkkel, akikre már a nevük hallatán is felfigyel a magyarság. A főszereplő koszorút helyezett el a turistacsalogató Esterházy János “szimbolikus” hamvait őrző Szent Kereszt Felmagasztalása-kápolna kriptájában, mely a valóságban Zoboralja magyarságának a sírboltja, hisz a megmentésünk ürügyén épültek a szálláshelyek és turistacsalogatók.
Paulisz Bodizsár a nyilatkozatában „a kistérségben lévő magyarságot“ említi, hogy Áder János látogatása és koszorúzása nagy megtiszteltetés számunkra.
De egy szépséghibája van ennek a látogatásnak, hogy az elnök úr valójában Boldizsár Esterházy turistacsalogatóját látogatta meg és nem a kistérség magyarságát, ennek csinált reklámot, mert a zoboralji magyarság csak a médiából értesült a köztársasági elnök látogatásáról utólag.
És ugyanaz a helyzet Molnár Imre nyilatkozatával, szent helyként reklámozza a Zarándokközpontot, de mint írom a Kórképben, “ itt a földön még a pápát is meg lehet téveszteni, ismert Bezák érsek esete, akit nem is világi ügyeskedők végeztek ki, hanem egyházi méltóságok, a pápát ezek informálták Bezák érsekről“.
Mert a Paulisz turista központ, benne az Estreházy és egyéb turistacsalogató létesítmények, a Zarándokközpont, Zoboralja magyar iskoláinak és magyarságának megmentése ürügyén épülhettek, de mégsem ezekbe voltak fektetve a forint milliók, ami közönséges átverése Zoboralja magyarságának, amit én Kárpát-medence legnagyobb szélhámosságának nevezek, amelyet egy magyar közösséggel szemben elkövettek. Ezt ismerve már nem is olyan szent hely, mint ahogy az Esterházy kutató, történész Molnár Imre nevezi. Boldizsár családja részére felszentelték a magyar mennyországot, míg a mi unokáink felnőttként magyar siralomházban élnek majd, de már nem sok generáció, míg Boldizsár leszármazottai századokon keresztül, amíg él magyar a Kárpát-medencében, hisz belőlük élnek majd.
A reklám mellett forintcsalogató rendezvény volt, szeptemberben már megszólal a lélekharang az eltávozott magyar lelkekért, kik helyébe alig születik utánpótlás, mivel az elmúlt 20 év nem erről szólt, hanem a Paulisz és Ladányi családról.
Valószínűnek tartom, hogy épp Paulisz Boldizsár turistacsalogató létesítményeinek építése okozta az alsóbodoki magyarok elfordulását a magyar iskolától, az utóbbi 8 évből 6-ben nem volt magyar beíratott, jelenleg is csak 2 diákkal működik az iskola magyar részlege, miközben az utóbbi 2 népszámláláskor Kolon után itt volt a legkisebb lemorzsolódása a magyarságnak, és valószínűnek tartom, hogy ezen Áder János látogatása sem eredményez lényeges változást.
Tehát az efféle reklámfilm forgatások nem Zoboralja magyarságáért vannak, csak a magyarságmentés sikertelenségét sikerként adják el, a szereplők és résztvevők pedig legitimálják Zoboralja szakadékba lökését.
A Duray-Halzl-Ladányi-Paulisz társaság által elhullajtott morzsák felcsipegetői pedig tanuljanak zsidó önérzetet, akik a nemzetüket kiirtókat életük végéig kutatják, hogy elnyerjék méltó büntetésüket, nem pedig a neonáci társaságok elhullajtott morzsáit csipegetik!

Vélemény: Áder János Alsóbodokon

Fotó: Felvidék.ma