A Tanítók kórusa a berencsi templomban – 2014. 4. 6.

A Tanítók kórusa a berencsi templomban – 2014. 4. 6.


Esemény részletek


Felvidék.Ma: A Vass Lajos kórus Alsóbodokon gyakorolt

Józsa Mónika tanárnővel és kórusaival több éve járjuk Zobor-vidék templomait, ahol tavaszi időszakban a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kara, karácsony előtt, ádventi időben pedig a Galántai Kodály Zoltán Daloskör, a Koloni Zobor Hangja Vegyeskar és a Nyitra-i KF Egyetem Magyar Kara viszik a magyar kórusmuzsikát a magyarlakta településekre és a nyitrai Szent László templomba.
Sose marad el a vastaps és a „szemekben könnyek”, ez az igazi ajándék a kórusoknak, mikor látják, hogy milyen mély nyomot hagytak énekükkel a magyar szívekben. Ezt tapasztaltuk Berencsen is, s reméljük sokáig fognak emlékezni erre a vasárnapi szentmisére.
Mindenkinek köszönet, aki valamiképpen hozzájárult a Vass Lajos Kar bemutatkozásához Berencsen, elsősorban Rudolf Kopecký plébános úrnak, hogy engedélyezte a kórus részvételét a szentmisén, Gulka Ede polgármesternek, aki ünnepi ebéddel lepte meg a kórust, Sima Ferenc kántornak, akivel Józsa Mónika egyeztette a liturgikus énekeket és Pintérné Kazán Beátának, aki a szentmise kezdete előtt fogadta a kórust.
És köszönet a jelenlévő híveknek, mert nélkülük szomorú lett volna a vasárnapunk.
Balkó Gábor
Fotógaléria: A Vass Lajos kórus a berencsi r.k. templomban – mise
Fotógaléria: A Vass Lajos kórus a berencsi r.k. templomban – hivek
Fotógaléria: A Vass Lajos kórus a berencsi r.k. templomban – kórus