A Szent Korona őrzésének története – Gímes – 2014. márc. 28.

A Szent Korona őrzésének története – Gímes – 2014. márc. 28.


Esemény részletek


Aki nem jött az előadásra, sajnálhatja, még a fotózásról is megfeledkeztem, annyira lekötött Woth Imre előadása – pontosabban, a végére hagytam, hogy előadás közben a fotózás ne kösse le a figyelmemet. Az előadás végén még a filmmel ill. a CD-vel kapcsolatban volt néhány kérdés és Woth úr válasza, mire a padok felé fordultam, hogy csinálok néhány képet, a hallgatóság addigra elhagyta a templomot.
A rendezvényt Polyák Imre, az Élő Zoboralja elnöke nyitotta meg, fogadta az előadót, Woth Imrét, a Magyar Koronaőrök Egyesületének elnökét, és társát, illetve az előadáson megjelenteket, megköszönte a Nyitra és Vidéke Célalap és a gerencséri P-Mobil múzeum támogatását.
Az előadás filmvetítésekkel kezdődött, először a Szent Korona menekítéséről, majd egy rövidebb a Szent Korona időkódjáról, mely ugyan nem tartozott az előadás témájához, de érdemes volt levetíteni, hisz olyan csillagászati és geometriai törvényszerűségekről hallottunk, melyekről eddig nem volt tudomásom. A vetítés után következett a koronaőr díszegyenruhájának és fegyverének bemutatása, majd kb. 1 órás előadás a Szent korona rejtegetéséről 1944-ben. Annyira érdekes volt az előadás, hogy az idő múlását nem észleltem, sok dologról most hallottam először. Woth úrnak még biztosan volt  a tarsolyában néhány érdekesség a Szent Korona viszontagságos útjáról, míg hazakerült, én még bírtam volna a "hallgatózást", annyira lenyűgözött.
A youtube-on találtam egy előadást Woth Imrével, az 59. perctől van a film, mely vetítésre került és  a Szent Korona időkódját is megtaláltam, ezért aki nem lehetett ott az előadáson, videóról megnézheti mindkét filmet, és Woth Imre előadását is, csak nem Gímesről.

fotók később…