Esterházy kápolna és zarándokhely a Paulisz rancson

Esterházy kápolna és zarándokhely a Paulisz rancson

Ad: Batta György: Szívünk kápolnája
Ad: Épül az Esterházy Jánosra emlékeztető zarándokhely Alsóbodokon

„Lesz még olyan idő,
négy turul száll az égen.
A tiszta hangok a hamisakkal
végleg helyet cserélnek.“ – idézet Zoboralja Himnuszából, csak akkorra már Zoboralja történelem lesz, mert az a sok-sok millió nem a magyar iskolák és magyarság megmaradását szolgálták!
A hazugságok és szélhámosságok ellen nagyon nehéz harcolni, főként mikor a politikai hatalom, és ennek a kiszolgálói segédkeznek, közéleti személyek és a média a statisztái Zoboralja magyarságának elhantolásában, mint ez febr. 9-én is történt sokadik alkalommal az alsóbodoki Paulisz rancson.
Istent és Krisztust belekeverni Kárpát-medence legnagyobb szélhámosságába merész dolog, nem félnek Isten haragjától?!
A Duray-Halzl-Paulisz-Ladányi-MKP megélhetési társaság a szakadékba navigálta a mártír Esterházy János szülőföldjét, gyalázat, hogy ezek használják a személyét turistacsalogatónak!!!
A középiskola alapítása csak ürügy volt a magyarországi milliók megszerzésére, Zoboralja magyar iskoláinak és magyarságának megmentése címén dőltek a milliók! Közben a magyar alapiskoláink lassan bezárnak, mert a jövendő magyar alapiskolásainkkal, az óvodásokkal és szüleikkel senki sem törődött, Halzl József 10000 forinttal kábította őket, az alapiskolákra, a diákokra és pedagógusokra, a középiskolásainkra, főiskolásainkra, egyetemistáinkra még morzsák sem jutottak, de bezzeg Paulisz Boldizsár két félkész épületét 2000 óta turista paradicsommá varázsolták!
A magyar óvodák felélesztésére tett kezdeményezésünkre 1999-ben Ladányi ezt a nemzetáruló kijelentést tette: “hülyeség magyar óvodát kezdeményezni”, azóta is csak egyetlen magyar óvodai osztály működik Zoboralján, de Ladányi a Fidesz kormány Máértjának az MKP/Duray/ által delegált állandó szórványszakértője!!!
A Ladányi Lajos vezette Zoboralja Kht. 2016-ban 17 000 000 forintot kapott egyedi támogatásként és 600 000-t pályázaton, amiről semmit nem tudni, mire lettek felhasználva, esetleg ebből épülhetett az Esterházy kápolna, vagyis Zoboralja magyar iskoláinak és magyarságának sírboltja?!
Szégyelljék magukat, akik a zoboraljai magyarság ellen elkövetett szélhámosságnak segítői, az unokáink majd kellően értékelik cselekedetüket, de a miénket is, a hallgatásunkat, hogy nem tettünk semmit érdekükben, hogy a mo-i milliók az unokáink magyar közösségét erősítsék és szolgálják, nem pedig egy szélhámos parazita társaságot!!!
Néhány éve a Felvidék.ma-n olvastam arról a szándékukról, hogy Esterházy János hamvai Alsóbodokon a Paulisz rancson legyenek elhelyezve, ha ez megtörténik, az lesz a mártír gróffal és Zoboralja magyarságával szemben elkövetett legnagyobb gyalázat!
Azokkal a milliókkal, melyek Zoboralja magyar iskoláinak és magyarságának megmentésére érkeztek az ezredforduló óta, vissza lehetett volna fordítani az asszimilációt, sőt vissza kellett fordítani, de ahhoz “büszke magyarok” kellettek, mint akiket 1941-ben Gyürki Ákos „Zobor vidéke” könyvében jellemzett:
Ősi lakói a birtokukban lévő földnek, ahová a magyarság duna-tiszaközi történelmének már az legelején telepedtek le. Azóta élik itt, a századok minden vihara és megpróbáltatása közepette magyar életüket. GERINCES, SŐT ÖNÉRZETES FAJI SAJÁTSÁGAIT FÉLTÉKENYEN ŐRZŐ NÉP, BÜSZKE ARRA, HOGY ISTEN ŐT MAGYARNAK TEREMTETTE. Számol a világ forgandóságával, igyekszik beilleszkedni a változott viszonyokba, de lenézi azt, aki képes magát koncért megtagadni, mert magyarságából nem enged soha, egy jottányit se.
Sajnos ez a jellemzés már régóta nem érvényes Zobor-vidék magyarságára, ami az asszimiláció rohamos növekedésében mutatkozik meg.
Gyürki jellemzése 1940-ben sem volt érvényes minden itt élő magyarra, már akkor is problémát okozott a szlovák iskola választása. És biztosan most is vannak sokan, akikre érvényes ez a jellemzés, de mégis kevesen, ha nem vagyunk képesek felébreszteni a többséget az agóniából, felébreszteni bennük a lappangó identitást, lángra lobbantani a még pislákoló magyarságtudatot, hogy ismét büszkék legyünk arra, hogy Isten magyarnak teremtett!
Gyürki jellemzéséből merített ihletet 2008-ban Koltay Gergely Zoboralja Himnuszának megírására identitás erősítés céljából, melyet a megélhetési nemzetmentő intrikusoknak sikerült kisiklatni!
Mindenki felel a tetteiért, úgy én, mint mindenki, ha még van egy kicsike büszke magyarság bennünk, akkor nem hagyhatjuk teljesen elveszni szülőföldünket, ehhez az első lépés, hogy dezinfikáljuk Zoboralját a parazitáktól!

Ui.: Közben a Felvidék.ma facebook oldala szerkesztői cenzúráztak, ezért innen tudatom velük, hogy a hozzászólásaim eltüntetésével a cikkek alól, ill. a letiltásommal csakis megerősítik a szélhámos paraziták létezését!!!

Balkó Gábor
Kolon, 2017. febr. 10.