Énekkarok hagversenye Zsérén

Énekkarok hagversenye Zsérén

Énekkari hangverseny

A ZOBORALJA zsérei női kar 2011. október 22-én énekkari hangversenyt rendezett a helyi kultúrteremben. A csodálatos légkörben zajló műsort nagy figyelemmel és elismeréssel hallgatták a meghívott vendégek, a képviselő-testület tagjai és községünk lakosai, akik jelenlétükkel megtisztelték rendezvényünket.
Vendégeink voltak Szíjjártó Jenő zeneszerző özvegye, Nagy Ilona mérnök, Mgr. Daniela Gundová a Kerületi Művelődési Központ igazgatója és az intézet dolgozói, Macho József esperes, valamint Kazán József karnagy.
A műsort a csehországi Zábřeh város SLAVICE női kara, a negyedi NAPSUGÁR női kar, a Csitári  Menyecskekórus, valamint a ZOBORALJA zsérei női kar biztosította. A színvonalas műsor elnyerte hallgatóság tetszését.
Zárószámként az énekkarok közösen énekelték Bedřich Smetana: Má hvězda, A. Braun-Peretti: Domine pacem da nobis kórusműveket, valamint Fenyvesi Béla: Szélkiáltó-kánon alkotását és a Kicsiny a hordócska c. helyi népdalt.
A műsor végén jubiláló karnagyunk és felesége Veronika a kultúra terén való sokéves tevékenységéért, valamint a kultúrhagyományok ápolásáért és reprezentálásáért idehaza és külföldön, átvette a Nemzeti Művelődési Központ elismerő oklevelét, valamint a Kerületi Művelődési Központ köszönő levelét.
A jelenlévő vendégek és kórusok ajándékkal és sok-sok virággal köszöntötték Dr. Simek Viktor karnagyot és feleségét Veronikát. Külön meglepetés volt számukra a zábřehi  női kar énekes köszöntője és gyönyörű virágcsokorral díszített nagyméretű tortája, melyen a köszöntő dal szövege volt olvaható:
Frajír, milý frajír, kdes včera večer byl?
Frajírenko moja, ve sboru já jsem byl.

A sikeres rendezvény baráti szórakozással zárult

                                                                                                          -ekka-

Fotógaléria – Énekkarok hangversenye Zsérén
Fotógaléria – Dr. Simek Viktor karnagy 70 éves