Csáky úr, egyet nagyon nem értek

Csáky úr, egyet nagyon nem értek

Csáky úr, egyet nagyon nem értek,
ha olyan rossz volt Bugár Béla, hogy tudott vele együttműködni (és minden vezetőségi tag) a rendszerváltástól a 2006-os parlamenti választások utánig mint MKDM-es és 9 évig MKP-s?!
Mert ha én valamiben nem értek egyet, egy ideig megpróbálom a párton belül elintézni a nézeteltéréseket, s ha nem megy, akkor nagyobb hangot adok nemtetszésemnek, hogy mindenki meghallja, de semmi ilyen nem történt, tehát a 2006-os választásokig minden rendben volt, csak a választások után kezdődött el a leleplezése Bugárnak.
Én biztosan ennyi éven át nem tűrtem volna, hisz ezért is rúgtak ki az MKP-ból 2002-ben, sajnos velem majd félszáz VÉTLEN koloni magyart is, mert másképp nem tudott eltakarítani a Duray társaság. És ezek a győztesek sikeresen padlóra küldték Zoboralját, sőt 2 éve azt a Ladányit tapsolták Menyhárttal az élen Kolonban az MKP Szent István ünnepségén, aki 1999-ben megfúrta a magyar óvodai foglalkozások hivatalosítását – hülyeség magyar óvodát kezdeményezni -, mikor már tudták hogy 2 hét múlva a szomszédos Zsérén nem nyílik magyar iskola.
És ez a Ladányi Lajos magyar óvoda alapításba kezdett Nagycétényben, Ladányi Lajos magyar óvoda alapításba kezdett Nagycétényben/
De ez is csak a bizniszről szól, az utolsó lehetőség Zoboralján, hogy nagyobb pénzcsomaghoz jussanak Zoboralja magyar iskoláinak megmentése ürügyén az ingatlanszerzésre, ha majd elfogynak a gyerekek, az ingatlan a Video Alapítvány tulajdona marad, lesz belőle turistaszálló.
De másik vetülete is van az óvodaalapításnak, a meglévő vegyes óvoda mellett lesz egy másik, Ladányi óvodája, amely mindenképp megosztja majd a magyarságot, és az efféle megosztásnak már tudjuk az eredményét, a két kálazi Csemadok szervezet létezésének következménye, hogy már talán 15 éve nincs magyar beíratott Kálazon, és erre a Ladányi projektre áldását adta az MKP!
Ismeri Zsérét, 2003-ban itt adta át a félévi bizonyítványokat, Önt idézem:
Szeretnénk átfogó képet kapni a zoboraljai helyzetről, az elemzés két-három héten belül megvalósulhatna, és márciusban találkozót hívnánk össze. A kormánytagok, államtitkárok, parlamenti képviselők, valamint az érintett községek polgármesterei és pedagógusai vitatnák meg, mi lehet a zoboralji iskolák számára az optimális megoldás. Azt is mérlegelni kell, hogy ha egy kis faluból elköltözik az iskola, a település kulturális élete hanyatlani kezd, és a szülők is elkényelmesednek. Nem biztos, hogy utaztatni fogják gyermeküket. Mi megtesszük a rendszerbeli változtatásokat, átadjuk az illetékességeket, és a pénzt, amellyel gazdálkodhatnak az önkormányzatok. Szeretnénk e régió értelmiségét arra ösztönözni, hogy kezdjen el felelősen gondolkodni. Elképzeléseikhez a politikai, anyagi támogatást meg tudjuk ígérni – nyilatkozta lapunknak Csáky Pál.
Gondolom ismeri az eredményt, az akkori 18 diák 2017-re elfogyott, és az akkori látogatása után 4 hónapra Gímesen az önkormányzat a magyar részleg önállósulásáról döntött negatívan, még az MKP képviselői is ellenezték, előtte Szigeti Lászlóval tárgyaltak, ő adta áldását a Gímesi Alapiskola magyar részlege elleni árulásnak, ezzel Gímes, Kolon, Lédec és Zsére magyarsága szakadékba juttatásának!
Zoboraljának nem Bugár bizniszei ártottak, hanem az MKP és a zoboralji kisikrályai(nak bizniszei), amire én 2000-óta figyelmeztettem, de Pozsonyban befogták a fülüket. Mert nem középiskolára volt szüksége Zoboraljának, hisz nem is volt rá igény, ezt Ladányi beismerte, de csak így lehetett a pénzforrásokat megcsapolni, lett Paulisz rancs, és tavaly óta már Esterházy Zarándokközpont, dőlnek a millió forintok, csak nem a magyar óvodákba és alapiskolákba!
Ezekről a bizniszekről miért hallgatnak, és ez csak Zoboralja, hány hasonló biznisz működött Bugár nélkül az MKP-ban?!
És nem védem Bugárt, mert őt is vétkesnek tartom Zoboralja pusztulásáért, de vétkes mindenki, mert tettek semmit Zoboralja pusztítása ellen.
A jelenlegi helyzethez, mivel jobb az MKP a Hídtól, semmivel, mire lettek felhasználva a forint milliárdok, mert ha a megmaradásunkra lettek volna felhasználva, akkor nem lehet 2 népszámlálás után 110000-es veszteségünk és 110 felső tagozatos iskolánk vészhelyzetben!
2006 óta eltelt 12 év, beérni látszik Bugár Béla és a Híd kivégzése, de azzal még az MKP nem lépte meg a küszöböt, lehetséges, sőt valószínű, hogy parlamenti képviselet nélkül maradunk, mert egyiküknél sem volt akarat az együttműködésre.
A Híd alakulása után mondta Duray Miklós, „elvált a sz@r a víztől”, ezzel megfújta a kürtöt, indult a janicsározás, nemzetárulózás, vegyeselméjűzés/, gyalázkodás, mocskolódás, pedig az MKP-ban hasonló sz@rok vannak, de ezek a mi gyerekeink, ezeket nem bántjuk.
És a lassan 10 éve folyó gyalázkodás után elvárnák a Híd támogatóitól, hogy az MKP-t válasszák, hogy bekerüljenek a parlamenbe?!

Balkó Gábor
Kolon, 2018. márc. 18.

A facebookos bejegyzésem módosítva és bővítve 2018. márc. 27.