Csak 12 magyar elsős lesz Zoboralján

Csak 12 magyar elsős lesz Zoboralján

Csak tizenkét magyar elsős lesz Zoboralján

Az Új Szó tegnap közölte Vrabec Mária beszámolóját, nem szóltam hozzá, pedig pontosítani kellett volna legalább a kezdeményező nevét, a vezetéknevet eltalálta, de valamiért eltévesztette a keresztnevet, nem Róbert, hanem Gábor a kezdeményező, .
De gondoltam elég volt a szélmalom harcból.
De ma újra előttem VM cikke, akkor mégis hozzáfűzök néhány gondolatot, de nem is gondolatot, hanem az előző évek figyelmeztetéseit, amire a NAGY HALLGATÁS volt a válasz, vagy gúnyos lenézés.
A gímesi alapiskola magyar részlegének 3. Trianonja ITT olvasható, Vrabec Mária nem állt az önállósulás kezdeményező szülők mellé, sőt megkérdőjelezte a kezdeményezés értelmét, de ugyanúgy nem állt a csehi szülők mellé, akik a magyar óvodai foglalkozás hivatalostását kérték, a járási iskolaügy fél óra magyar foglalkozást engedélyezett, erről számolt be néhány mondatban.
De a bodoki iskolaalapítóktól nem sajnálta a tintát, fényezte koronájukat, és mi az eredménye a bodoki középiskola alapításnak, az utóbbi 4 évből háromban nincs magyar beíratott, pedig Ladányi és Paulis azzal hitegették a régió magyarságát és mindenkit, hogy a középiskola léte fogja rávezetni a magyar szülőket, hogy magyar alapiskolába adják gyerekeiket, és pont az ellenkezője történik!.