Bíborpiros szép rózsa (2003.11.22-23.)

Bíborpiros szép rózsa (2003.11.22-23.)

Csodás énekekkel teli kultúrház

Majdnem hétszáz szereplő lépett színpadra

A hétvégén hatvannyolc produkcióból választotta ki a szakmai zsűri a IV. Bíborpiros Szép Rózsa országos népzenei vetélkedő díjazottjait. A kétnapos rendezvényen majdnem hétszáz szereplő lépett színpadra a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központban. A zsűri döntése alapján hét Bíborpiros Szép Rózsa Díj, kilenc Nívódíj talált gazdára. Ezenkívül tíz szlovákiai magyar csoport képviseli majd a felvidéki magyarságot az V. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjében.

Bíborpiros Szép Rózsa Díjat kapott a padányi népdalkör, a gesztetei Kisbarkó Népdalkör, Holecz Ilona népdalénekes Alsóbodokról, a békei férfi daloskör, a nyitragesztei női éneklőcsoport, a szepsi aszszonykórus, az alsóbodoki női éneklőcsoport.

A vetélkedő nívódíját kapta Vendégh Zsuzsanna népdalénekes Alistálról, a nagykéri vegyes éneklőcsoport, a szesztai női éneklőcsoport, a "Berkő" Berzéte-Kőrösi Népdalkör, a péderi vegyes kar, Gáspár Ágnes népdalénekes, a losonc-péterfali menyecskekórus, a százdi citeraegyüttes, valamint Koronczi Eszter népdalénekes Ragyolcról.

Hagyományos régiók, régiók hagyománya V. Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntőjébe jutottak: gesztetei Kisbarkó Népdalkör, Holecz Ilona népdalénekes Alsóbodokról, a békei férfi daloskör, a nyitragesztei női éneklőcsoport, a szepsi asszonykórus, Vendégh Zsuzsanna népdalénekes Alistálról, a szesztai női éneklőcsoport, a péderi vegyes kar, a százdi citeraegyüttes, Koronczi Eszter népdalénekes Ragyolcról, Paksi Szilvia népdalénekes Nagymegyerről és Lauró Angelika népdalénekes Alsóbodokról.

Szászi Zoltán – Új Szó