Az MKP zoboralji jelöltje(i) a 2010-es parlamenti választásokra

Az MKP zoboralji jelöltje(i) a 2010-es parlamenti választásokra

Az MKP zoboralji jelöltje(i) a 2010-es parlamenti választásokra

Közelegnek a parlamenti választások, márc. 6-án az MKP Országos Tanácsa jóváhagyja a jelöltlistát, az első 12 névsorát már olvashattuk, kiváncsian várom a sorban következő 3-4 nevet, akik potenciális várományosai a parlamenti széknek, de csak abban az esetben, ha az MKP bejut a parlamentbe és Fico meghívja őket a kormányba, amit szerintem az MKP biztosan nem utasít el és így a magasabb sorszámú jelöltek a miniszterek és államtitkárok helyébe léphetnek.
Bugár Béla megbuktatása után megjegyeztem, hogy most már semmi akadálya Ladányi Lajos befutó helyének, több jel arra utal, hogy holnaptól ott lesz a „potenciális várományosok“ között. Duray Miklósnak 2002-ben sikerült beültetni Lajost a parlamentbe, de négy évvel később ebben Bugárék megakadályozták, ez is egy ok volt az eltávolítására, nem csak az MKP éléről, hanem sikerült teljesen kiűzni a pártból – Duray a legjobb felvidéki játékos, a rendszerváltás óta ő huzogatja a bábukat!
S mik azok a jelek, melyekből következtetni lehet Ladányi befutó helyére?
Már a 2007-es puccs előtt az MKP javaslatára Ladányi lett a Szülőföld Alap egyik szakkollégiumának állandó szlovákiai tagja. Elég szomorú, hogy az MKP ennél a személynél nem talált jobbat ilyen fontos funkcióba,  – az idei támogatásoknál az alapiskoláink pályázatait forráshiány miatt elutasították,  nem úgy az érdekeltségeibe tartozó pályázatokat!
Mivel érte el az ügyvezető alelnök, hogy a védence lett az MKP jelöltje a Szülőföld Alapban és mivel érte el Lajos az MKP stratégiai alelnökének atyai gondoskodását?!  Mert arról van szó, atyai gondoskodásról, a Szülőföld Alap után kinevezte a szórványműhely vezetőjévé, sőt a Kárpát-medencei Képviselők Fóruma Szórvány Csoportjának megbeszélésein is részt vett, tehát Duray Miklós már évek óta építi kegyeltje imázsát. A múltbéli „iskolaalapító“ kifakult, kellett találni valami mást, vonzót, nagyon jól cseng a „szórványszakértő“. És már a határontúli média is segít a glorifikálásban, pedig elég megnézni Zoboralját és megtudják milyen szórványszakértőt políroznak, – idén 14 beíratottunk van 3 felsőtagozatos és 4 kisiskolába, az iskolahálózatunk az összeomlás határán, mert a nemzetmentő szakértők nem voltak képesek másfél évtized alatt kidolgozni valamiféle stratégiát az iskoláink megmentésére!
„Oszd meg és uralkodj“, ebben szakértő és ennek az eredménye Zoboralja haldoklása!
Ami érdekessé teszi Zoboralja jelöltjeinek besorolását, az a tavalyi megyei választások eredménye, mert  ekkor Ladányi Lajos elég nagy különbséggel szorult a második helyre, de én biztosra veszem, hogy ott lesz az első 15-ben.
Végezetül egy idézet Zoboralja Himnuszából:
„Védd meg Uram Teremtőm
maradéknyi népem“

az ilyen szakértőktől!

Balkó Gábor
www.zoboralja.sk
Kolon, 2010. márc. 5.


Nos tévedtem, Ladányi Lajos csak a 20. helyet szerezte meg, ezzel lényegesen csökkent az esélye a képviselőségre. 
Ez a besorolás sokat elárul a zoboralji állapotokról, az hogy nem vették figyelembe a tavalyi megyei választások eredményét tanúsítja a Ladányi kultuszt és azt, hogy az MKP fővezéreket nem érdekli a nyitrai járás magyarságának véleménye, Durayék döntik el ki lehet Zoboralja első embere! A tavalyi megyei győztes Balkó Róbert nincs az MKP jelöltek között.

55.    Gál Erzsébet
79.    Molnár Zoltán mérnök
109.  Tóth Klára

2010. márc. 8.