Az MKP és Esterházy János

Az MKP és Esterházy János

Az MKP és Esterházy János
kis betekintés az internetes vitákba

Tombol a nyár vagy már kitombolta magát, a politikusok pihennek, az újságíróknak uborkaszezon, de azért akad vitatéma, a legutóbb Gašparovič köztársasági elnök kijelentése keltett JOGOS felháborodást sorainkban, miszerint Esterházy János Hitler és a fasizmus híve volt! Vannak, akik szerencsétlen kijelentésnek nevezik, szerintem tudatos provokáció, talán az SNS aláírásgyűjtésében próbált besegíteni ezzel a durva támadással! Még Slotán is túltett “választott” elnökünk, azt már rég elfeledte, hogy magyar választók nélkül valószínűleg nem lett volna köztársasági elnök, már azt sem tudnánk, hogy létezett.
Kevésnek tartom politikai reprezentánsaink médiában megjelenő tiltakozó nyilatkozatait, lehet háborognunk a magyar internetes fórumokon, aláírásokat gyűjteni, de ez édes kevés. Slota kirohanásaikor azt szoktam mondani, ha olyan lehetőségeim lennének, mint az MKP-nak, ahányszor szájára veszi a magyarokat, annyiszor adom bíróságra, külön bíróságot kellene felállítani Slota vs. szlovákiai magyarok.
A helyzet annyiban változott, hogy már van Híd is és nem Slota, hanem a köztársasági elnök rúgott belénk egy jó nagyot. Véleményem szerint bíróságra kell adni, de nehogy a MKP, Via Nova, Híd “civilként” versengve vegyék át a kezdeményezést, van Kerekasztalunk, vannak jogászaink, hadd lássuk hogy látják a független bíróságok a köztársasági elnök kijelentését!

Erre a véleményemre nem volt válasz, de más cikkek alatt tovább folyt a vita, „rajgy“ egyik hozászólását ezzel zárja:
„Az MKP neve viszont idejét múlta azzal, hogy a Bugárék kiváltak. Tehát már nem KOALICIO.
Felvehetnék tiszteletből az:
—-> ESTEHÁZY JÁNOS párt nevet.
vagy röviden
—-> ESTEHÁZY párt.

Vagy minimum “post humus” TISZTELEBELI TAGGÁ felvenni.“

Erre a válaszom:
Nagyobb gyalázat nem érhetné Esterházy Jánost!
Az az MKP venné fel a nevét, akik felturbózták szülőföldje pusztulását!
Az MKP Esterházy János Polgári Társulást alapított, elég ez a gyalázat!

Amire rajgy:
„Nevetséges, amit irsz, ha valakit tiszteletbeli taggá avatnak, annak TISZTELIK az eszméit. Ha pedig a nevét is átveszik, akor az eszméit nemcsak tisztelik, hanem KÖVETIK is.“

Mire én:
Hogy megértsd, megismétlem:
az MKP vezérei sodorták Esterházy János szülőföldjét a pusztulásba, úgyhogy az MKP-nak nincs erkölcsi joga Esterházy János nevének még az említésére sem!!!!!!!

És jött Berlin, neki külön válaszoltam a mondataira.

Berlin : „Jól van, Balkó. Megint sikerült kimondania a színtiszta igazat.“

Válaszom: Egyelőre nincs olyan történész vagy újságíró, aki merné kimondani az MKP-Esterházy viszonyra azt, amit én mondok, talán még csak most jár alapiskolába, vagy még csak most született, de abban biztos vagyok, hogy eljön az idő, amikor
„A tiszta hangok a hamisakkal
végleg helyet cserélnek.“ – Zoboralja Himnusza.
Az MKP feláldozta Zoboralját, vagyis Esterházy szülőföldjét, ezért durva pofátlanság, hogy a mártír nevével alapítottak polgári társulást és ők avattak emléktáblát a szülőfaluja templomában!
Egy hasonlatot az értelmetleneknek,
ha Husák élt volna, akkor ő is ott lehetett volna az emléktábla avatók között, ő az, aki halálra ítéltette Esterházyt, az MKP pedig a szülőföldjét!
Amúgy pedig szégyen Zoboralja magyarságára, hogy a rendszerváltás óta nem voltak képesek méltó emlékhelyet létesíteni Esterházy Jánosnak, ez is tanúsítja, milyen rátermett vezetői vannak Zoboraljának!

Berlin : „Mondja csak, Ladányi sorvaszt még arrafelé?“

Válaszom: Aki szóban, írásban vagy némasággal falaz a sírásóinknak, az ugyanúgy mélyíti a sírunkat!

Ismét megszólalt rajgy:
„OK. Negativ választ hallottam már eleget.
Melyik volna a felvidéki magyar-képviseletek / szervezetek közül méltó arra, hogy az ESTERHÁZY nevet viselje?“

Válaszom: Szerinted?

Mire rajgy:
„Hát ez egy szomorú bizonyitvány. Ahogy egy konstruktiv kérdést tettem fel, amire nem elég a MONNYON LE, MONNYON LE stilusú lehurrogás, azonnal kilóg a lóláb, hogy mennyi önálló véleményed van.
Világos, hogy az, aki a Esterházy János eszméit elfogadja és igyekszik azokat önfeláldozóan követni.“

Válaszom: OK, rajgy…
Tehát van-e olyan szervezet, mely méltó lehet Esterházy nevének viselésére?!
A bpesti Esterházy János Emlékbizottságnak ilyennek kellene lenni, sajnos ők is diszkvalifikálták magukat, mivel 2007-ben az Esterházy János 50 éves megemlékezésen olyan intézményt díjaztak, mely méltatlan az Esterházy emlékéremre, melynek díjazott képviselői Esterházy János kivetített képe előtt nem átallottak hazudni.
Nos rajgy, láthatod, hiába próbálkozom, de folytasd a sort.

Jelenleg itt tartunk,
itt leellenőrízhető – klikk ide

Balkó Gábor,
Kolon, 2011. aug. 29.

Ui:
Estreházy János gróf mindenképp tiszteletet érdemel, elsősorban azért, mert 1938-ban nem hagyta magára a mintegy 60000 szlovákiai magyart, akik nem kerültek vissza az Anyaországhoz.
A slotaféle kirohanások ellen védelmünkbe kell venni, sajnos sok olyan egyén van, aki Esterházy köpenyébe bújva saját pecsenyéjét sütögeti, díjaznak, emléktáblákat avatnak, kereszteket állítanak Esterházy tiszteletére, de a valóságban saját dicsőségükre!
Az „Esterházy tisztelők“ előbb vizsgálják meg lelkiismeretüket, mit tettek és mit nem tettek Esterházy János szülőföldjének /Zoboralja/ megmentéséért ill. elveszejtéséért, mert Esterházy János védelmezése vagy ünnepelése az olyan egyénektől, akik közvetve vagy közvetlenül segítették Zoboralja pusztulását, nem más, mint a mártír nevének meggyalázása!!!
Kinek nem inge, ne vegye magára, de biztos vagyok abban, hogy sok „esterházyzóval“ a Mártír gróf szóba nem állna!

Balkó Gábor
Kolon, 2011. szept. 3.

Néhány írás, melyek segíthetik megérteni a zoboralji történéseket:

Nyílt levél a komáromi MKP közgyűléshez
Ballada a zoboralji iskoláról
Ne mi legyünk Benesék tervének megvalósítói
Nyílt levél a magyar médiának és közéletnek
Zoboralji rendezvények és az MKP kampány
Zoboralji Magyar Bál – 2010/2000
Mondd, te kit választanál?!
Zoboralja választott

Az igazságot ki kell mondani mindig, még akkor is, ha kedvezőtlen visszhangra talál, és az igazságot minden kínálkozó alkalommal annyiszor kell hangsúlyoznunk, amíg azt mindenki tudomásul veszi.

Esterházy János