Ad.: Pont kerül végre a Malina Hedvig-ügy végére?

Ad.: Pont kerül végre a Malina Hedvig-ügy végére?

Ad.: Pont kerül végre a Malina Hedvig-ügy végére?

A Hedvig elleni pénteki támadás után néhány órával az egyik ismerősömtől kaptam néhány fotót az egyetemről, melyet feltöltöttem a Zoboralja portálra és belinkeltem Kukac.sk netes fórumra, ahol az egyik fórumozó ezért baromnak nevezett, mert hogy ez személyes ügy, kértem-e engedélyt, íme az eredeti bejegyzés:
“hawkeye, ezt a linket sürgősen tüntesd el, szerintem a csaj nem tud róla hogy felrakták a képeket.
gratulálok a zoboralja.sk-soknak, érzéketlen idióta barmok vagytok, remélem beperel titeket ezért. képzeljétek magatokat az ő helyébe, ökrök”.
– bővebben ITT
Pedig egyáltalán nem személyes ügy volt, mivel a Hedvig blúzán üzenetet hagytak nekünk, itt élő magyaroknak, “Maďari za Dunaj”. Mivel 16 óra után busszal kellett mennem Nyitrára munkába reggelig, tehát nem lett volna lehetőségem reagálni a Zoboralja portál ellenességre, sajnos engedtem a “nyomásnak”, és néhány óra után töröltem az oldalt. Bár ne tettem volna, mert így nem jutottak el a netes nyilvánossághoz a fotók, melyek mindenképp befolyásolhatták volna a közvéleményt és így a Fico, Kalinák, Packa trió a TV nyilvánossága előtt hazudhatott és Hedvigre kenhette, hogy ő hazudott, kitalálta, önmegverés volt.
2006. szept. 13-án erről ezt írtam:
“De ha nincs ez a „nagyon okos és célirányos” hozzászólás a Kukac Portálon “johntól” – 2006. augusztus 25. Péntek, 18:27-, akkor valószínű nem ilyen eredménnyel zárul a nyomozás! Abban pedig biztos vagyok, hogy a tegnapi sajtótájékoztatók nem okoztak volna olyan sokkot a mi sorainkban, hogy délután egy telefonbeszélgetés közben a partner szerint én voltam az egyedüli magyar, aki akkor hittem a lánynak.”
Malina Hedvig az eredeti Zoboralja portálon
Mindjárt aznap délután belekezdtünk a szervezkedésbe, az akkori bejegyzés a Zoboralja portálról:
“Már péntek délutántól néhány nyitrai egyetemi tanár, zoboralji polgármester és további személyek telefonon keresztül megvitattuk a történteket, szombaton egy találkozón pedig arra az elhatározásra jutottunk, hogy valamilyen tiltakozó akciót kell szerveznünk. Mivel itt élünk Nyitra vidékén, a zoboralji magyarságra nézve nagyon vészes üzenet ez az atrocitás, ezért nem szabad hallgatnunk, meg kell keresnünk a szlovák lakosság közül azon személyeket, akikkel közösen megszervezhetjük a tiltakozó akciót – mivel szerintünk csakis a többségi nemzet képviselőivel közösen lehet hatékonyan fellépni a magyarság és más kisebbségekkel szembeni erőszak és szélsőségek ellen. Mi azt terveztük, hogy egy felhívásban elitélünk mindennemű kisebbségek-elleni erőszakot és felszólítjuk az állami szerveket, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy ezt a vészesen terjedő erőszakot még csírájában elfojtsák. Azon falvak, városok és egyének, kik egyetértenek e felhívással, szeptember 1-én, az alkotmány ünnepén 11 órakor kapcsolják be 1/egy percre a szirénákat, dudáljanak, szólaljanak meg a harangok. A szlovák fél megkeresése közben ma /hétfő/ tudtuk meg, hogy a nyitrai szlovák civil szféra már szerdára tervez és szervez egy megmozdulást, úgyhogy a mai egyeztetések után hozzájuk csatlakoztunk, mint társszervezők – a péntekre tervezett akció helyett.”
Sajnos az időpont nem kedvezett a propagációra az újságokban, hétvége, kedden ünnep volt, csak hétfő maradt, és ami elég szomorú, hogy az MKP szócsöve az Új Szó sem mutatott nagy aktivitást a tiltakozó tüntetésen való részvételre buzdításban, ha jól emlékszem még talán a pontos helyszínt sem tüntették fel, a felvonulás előtt pedig hatalmas felhőszakadás volt, ezek együttesen negatívan befolyásolták a részvételt.
A színház előtti téren voltak a beszédek, a 10 szlovák felszólaló mellett László Béla tanár úr és én is felszólaltam, a szlovákokkal együttvéve is kevesen voltunk, mi magyarok pedig elszomorítóan kevesen, az egyetlen pártunkat nem érdekelte!!!
A tüntetés utáni napon ezt írtam:
“Beeblebroxhoz “nem jutott el” sem a felhívás híre, sem az, hogy tegnap volt tüntetés, itt Nyitrán, a nyitrai szlovákok szervezték közösen a zoboraljai magyarokkal, de másrégióbeli magyarok is megjelenhettek, akkor többen lettünk volna, mert sajnos nagyon kevesen voltunk, erre az sem mentség, hogy rossz idő volt, a kezdetet elmosta a felhőszakadás. Minden zoboralji magyarlakta községbe eljuttattam a meghívót, felkérve a kihirdetésére még aznap kedden, de mivel a zoboralji polgármestereink kedden elutaztak egy rég betervezett iskolázásra, így nem tudni milyen propaganda folyt a magyar falvakban, és a két ünnep (kedd, péntek) pedig a városiak részvételénél játszhatott szerepet. De ez sem lehet mentség, egy 90 ezres városból, a majd 200 ezres járásból talán 100-an voltunk a médiákkal együtt, a 10-11 ezer zoboralji magyarból 10-et ismertem, a magyar járási szervezetek egyetlen számomra ismert képviselőjét nem láttam!
Hétfő éjszaka feltettem a meghívót a Zoboralja honlapra, átlinkelve a két fórumra, de volt aki csak a reklámot látta ebben, nem a tüntetésre szóló felhívást.
De volt tüntetés, ez a fontos és ebben a zoboralji magyarok is képviselve voltak, a 10 szlovák felszólaló mellett László Béla és én elmondhattuk a véleményünket.”

Beeblebrox az egyik fórumozó volt a Kukac.sk-n.
A meghívó magyar szövege:
“A nyitrai Centrum komunitného rozvoja /Közösségfejlesztő Központ/ a Zoboralja Községeinek Regionális Társulásával, a Közép-európai Tanulmányok Kara mellett működő Jedlík Ányos Polgári Társulással /Nyitrai Kostantín Filozófus Egyetem/ és a Kolon Polgári Társulással együttműködve tiltakozó felvonulásra és összejövetelre hívja Nyitra és vidéke minden lakosát, akiknek nem közömbös milyen városban vagy községben élnek. A felvonulás szerdán, 2006. aug. 30-án, 16.00 órai kezdettel indul a Sétáló utca Tesco felőli kezdetétől a Svätopluk térre /Bagar színház/, ahol a közélet, kultúra és egyház képviselői mondanak véleményt az eseményekről, melyeket nem lehet hallgatással megkerülni.”
Tehát mi néhányan ott voltunk, és akik akkor nem tartották fontosnak kiállni Hedvig mellett, később ezek lettek a Hedvig melletti megmondó emberek!!!
A rendőrség már vasárnap tudta az elkövetők kilétét, ezt az egyik ismerősöm mondta, akinek az egyik barátja a rendőrségnél dolgozott, de közbelépett a politika, a Fico, Kaliňák, Packa trió, és nem lettek elkövetők, hanem Hedvig lett a gyanúsított, Szlovákia kormánya kiűzte Malina Hedviget és családját a szülőföldjükről!
Az Aliancia Fair Play az interneten nyitott Hedviget támogatók oldalat:
Hedviga, prepáč – Hedvig, bocsáss meg

Balkó Gábor
2017. aug. 31.