AD: Közösségünk érdekeit kell előtérbe helyezni a magyar-magyar párbeszéd során

AD: Közösségünk érdekeit kell előtérbe helyezni a magyar-magyar párbeszéd során

AD: Közösségünk érdekeit kell előtérbe helyezni a magyar-magyar párbeszéd során
Egy újabb régebbi téma a facebookról, a Via Nova-Új út oldalán 2016. nov. 20-án Gubík László megosztotta a Hírek.sk cikkét, ezzel a kommentárral:

Gubík László: “Ha van ügy, amely megérdemli az állandó hazai pártoskodás legalább ideiglenes félre tételét, akkor a magyar iskolarendszer megmentése és fenntartása egyértelműen az. Bízik abban, hogy számos egyéb kezdeményezéshez hasonlóan ez az újabb „csúcstalálkozó” nem fut zátonyra. „Egyébiránt a hétfői értekezlet nyomán el kellene gondolkodni egy állandó testület működtetésén, melyet a felvidéki magyar választott képviselők és polgármesterek alkotnának, nevezzük azt bárminek is. A testület munkáját műhelyek segíthetnék, ahol a munkát az egyes témák szakértői és a civil szféra képviselői folytatnák. Úgy gondolom, egy felvidéki parlament növelni tudná közösségünk tekintélyét Szlovákiában, egyúttal serkentené autonóm cselekvéseinket is. Hétfőn sok minden eldőlhet abból a szempontból, lehetséges-e az ilyen együttműködés folytatása és intézményesítése. Egy biztos: csak őszintén van értelme“

A válaszom:
“GL:…Egyébiránt a hétfői értekezlet nyomán el kellene gondolkodni egy állandó testület működtetésén, melyet a felvidéki magyar választott képviselők és polgármesterek alkotnának, nevezzük azt bárminek is. A testület munkáját műhelyek segíthetnék, ahol a munkát az egyes témák szakértői és a civil szféra képviselői folytatnák…“

Régóta ismétlem, Zoboralja asszimilációs minta, Gubík javasolta testület nálunk 2000 óta működik vagy a Paulisz rancson, vagy Nyitrán a Ladányi rezidencián, és a műhely munka szintén, épp tegnap számolt be a Felvidék.ma, hogy „Szakmai konferencia a magyar szórvány napja alkalmából Alsóbodokon“!!!
16 év alatt ha csak évente 4-5-öt számolok, ez 60-70, ez alatt az idő alatt az alapiskolás diákok száma 2/3-al csökkent a beíratottak számának csökkenése még ettől is nagyobb, 75%!
Tehát mi is folyik Zoboralján 2000 óta?!
A MEGÉLHETÉSI MAGYAROK SZAKÉRTŐKNEK LÁTTATJÁK MAGUKAT, A MAGYARSÁG ÉS ISKOLÁK MENTÉSE ÜRÜGYÉN FELÉLIK A FORINTMILLIÓKAT, VAGYIS EGYSZERŰEN ÉS ÉRTHETŐEN MONDVA A MAGYARSÁG PARAZITÁI!!!
S mint már néhány helyen hozzászólásomban leírtam véleményemet az MKP kezdeményezéséről, megismétlem, ez csakis az MKP szavazatszerzési akciója és a párturalom bebetonozása.
De a magyarságunk megmaradásán épp a pártok dominanciájának a minimalizálása segítene, nem a párturalom!!!
A magyarságunknak szüksége van a Szlovákai Magyarok Legfelsőbb Szervére, mely egyedül koordinálna minden magyarságunkkal kapcsolatos dolgot, de ezt nem afféle MKP-s módszerrel, mikor minden magyar érdekvédő civil szervezet az MKP szatellitje, épp nemrég bővítették a Csemadok orsz. elnökségét újabb 2 MKP vezérrel!
Az eredeti bejegyzés a facebookon
Balkó Gábor
Kolon, 2017. máj. 5.