A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa Kolonban – 2012. 6. 3.

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa Kolonban – 2012. 6. 3.

2012. jún. 3-án, Szentháromság vasárnapján a koloni Szent István király templomban a szentmise keretében és utána bemutatkozott a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa Józsa Mónika és Tóth Árpád karnagyok vezénylésével – a koncertet a múlt héten elhunyt Sándor János, a Zobor Hangja Vegyeskar alapító tagja emlékének ajánlották fel.
A szentmise keretében a kórus a liturgiához illő művekkel kapcsolódott a szertartásba, a mise után négy kórusművet énekeltek, Kodály Zoltán: Ének Szent István királyhoz, ezt követte Erdélyi Zsuzsanna csángó archaikus népi imádság gyűjtéséből Kocsár Miklós: Hegyet hágék,  Kodály Zoltán: Jézus és a kufárok, Bárdos Lajos: Boldogasszony.
Befejezésül közösen elénekeltük a nemzeti imánkat, a Himnuszt.
A templomban valahogy elmaradt a köszönet, de az egyik kórustag szerint a csillogó szemekben látták a köszönetet, ami sokkal több a szavaknál.
Én azért utólag megköszönöm a kórusnak, hogy az országalapító királyunk templomában hallhattuk a legjobb hazai kórusunkat, élvezhettük műsorukat és feltöltődhettünk hitben és magyarságban.
Köszönöm Markovič Jozef plébánosnak és Brath László kántornak, hogy lehetővé tették a kórus szereplését a magyar szentmisén.
Köszönet Balkó Róbert polgármesternek és a községi hivatal alkalmazottainak a frissítőért.
Az elhunyt Sándor János családja nevében pedig köszönöm az emlékezést.

BG