A Rákóczi Szövetséget a felvidéki magyarok érdekképviseletéért díjazták

A Rákóczi Szövetséget a felvidéki magyarok érdekképviseletéért díjazták

Ad: A Rákóczi Szövetséget a felvidéki magyarok érdekképviseletéért díjazták

Lapozva az internetes újságokban a Hírek.sk videó-hírére lettem figyelmes, íme a cím és a rövid ismertető:
„A Rákóczi Szövetséget a felvidéki magyarok érdekképviseletéért díjazták

Budapest. A Bethlen Gábor Alapítvány minden év júniusában a nemzeti összetartozás jegyében Teleki Pál érdemérmet adományoz a magyarságszolgálat elismeréseként. Idén a Rákóczi Szövetség a felvidéki magyarok érdekképviseletéért és támogatásáért vehetette át a rangos kitüntetést.“

Mik az érdemei a Rákóczi Szövetség felvidéki érdekképviseletének, amiért díjazni kellett?
Az utóbbi 2 népszámláláson 110000-es a veszteségünk és 110 felső tagozatos alapiskolánk végveszélybe került, hány alsó tagozatos iskolánk lehet még rosszabb helyzetben, Zoboralja iskolahálózata és magyarsága pedig a szakadékban?!
Ezek az eredmények mindenképp szorosan összefüggnek a Rákóczi Szövetség 2004 óta tartó „felvidéki magyarok érdekvédelmével”, amiért semmiképp nem járna díjazás, de nálunk nem így működnek a dolgok, az álnemzetmentők a sikertelenségből a média és a díjazások segítségével sikert csinálnak!!!
Halzl József, a Rákóczi Szövetség elnöke, Zoboralja pusztulásának 2. számú bűnöse (a főbűnös Duray Miklós), mert 2000 nyarán az Illyés Közalapítvány elnökeként Ő és Veres László, az IKA igazgatója kopogtatták meg Paulisz Boldizsárnál a Magán Középiskola alapkövét egy „baráti ebéd” keretében, melyen még Ladányi Lajos volt jelen. Pedig középiskolára nem volt igény, ezt később Ladányi egy rádióriportban elismerte, de mégis úgy döntöttek, hogy szüksége van Zoboraljának a középiskolára.
Nem volt szüksége, megszokott volt, hogy Kassától Pozsonyig utaztak a zoboralji magyar diákok a magyar középiskolákba, az utazást, kollégiumot és egyebeket kellett volna támogatni, amit 2000-ben a Rákóczi Szövetség Célalapos találkozóján Szentendrén az alapkő-kopogtatás előtt igényeltem a RSZ-től!!!
A Zoboraljára érkezett forint milliók kb. 95%-a nem a magyar alapiskolák és magyarságunk megmaradását szolgálták és szolgálják, ezekkel a milliókkal megmenthettük volna Zoboralját, meg kellett volna menteni, meg lehetett menteni, ha a magyar óvodások és magyar óvodák (melyek nincsenek), alapiskolás diákok és alapiskolák, pedagógusok és szülők, középiskolások, főiskolások, egyetemisták lettek volna támogatva a sok millió forintból. De nem lehetett, mert a Duray Miklós – Hazl József – Ladányi Lajos – Paulisz Boldizsár (DHLP) megélhetési társaság irányítása alatt voltunk és a forintfüggőség miatt továbbra is ezek kezében a gyeplő!!!
A RSZ zoboralji érdekképviseletének az eredménye a Paulisz rancs, a turista paradicsom kiépítése, a következménye pedig az alapiskoláink és magyarságunk sorvadása, így kellene kinézni a magyar óvodáinknak és alapiskoláinknak, sajnos nem tudom idelinkelni a rancs facebook oldalát, mert letiltottak!!!
Halzl Józsefet rég kitiltottam volna Zoboraljáról a Nyitra és Vidéke Célalap fiókjával együtt, mert aki 2007-ben Esterházy díjra javasolta Paulisz Magán Középiskoláját, mikor már kb. 40%-al csökkent az alapiskolásaink száma, a beíratottak számának csökkenése még ennél is magasabb volt, az ilyen személynek egyáltalán nem Zoboralja megmaradása a célja, hanem élősködni a siralmas sorsunkon.
Ezen a 2007-es Esterházy 50-es megemlékezésen mondta Ladányi Lajos:
„…az, hogy most az iskola megkapta az emlékdíjat azt jelenti, hogy jó és helyes úton haladunk. A magyar középiskolával tudjuk ösztönözni a magyar szülőket arra, hogy magyar alapiskolába írassák gyermeküket…“
Ez már 2007-ben óriási hazugság volt, amit Halzl József is tudott, de mégis díjaztatta Paulisz középiskoláját, így lett egy sikertelen projektből óriási SIKER, a díjazás és a média elvégezte a piszkos munkát, mert a hazugság sikerként való eladása semmiképp nem tiszta munka, hanem csalás!!!
A DHLP megélhetési társaság 2000-ben teljesen leigázta Zoboralját, azóta csak süllyedünk mind mélyebbre, míg az ezredfordulón 500 körül volt az alapiskolásaink száma, jelenleg 150 körül, a magyar iskolába beíratottak száma 40 felett volt, tavaly 9, idén 11 család választotta a magyar iskolát.
Kálazon, Ladányi Lajos szülőfalujában régóta nincs magyar beíratott, sőt Alsóbodokon se ösztöntözte és ösztönzi Paulisz Középiskolája a magyar szülőket a magyar iskola választására, hiszen az utóbbi 6 évből 5-ben nem volt magyar beíratott, ami az alsó tagozatos magyar iskola bezárásához vezet, és az ilyenek irányítják Zoboralját!!!
Tisztelt Szülők, 20-30-40-es korosztály, mire vártok, hogy a paraziták teljesen elpusztítsák Zoboralját, mert a DHLP társaság „jó és helyes útja” a történelem süllyesztőjébe vezet, a magyar siralomházat hozza el gyerekeiteknek?!
A forintokkal tartják kézben Zoboralját, de megéri a 10-20000 forint elfogadása a sírásóinktól, nem kitiltani kellene ezt a megélhetési társaságot Zoboraljáról és felállítani egy őszintén a megmaradásunkért dolgozó önzetlen fiatalokból álló csapatot, akik még nincsenek megfertőzve a DHLP vírustól, s akik kijuttatják Zoboralját a szakadékból?!
A Rákóczi Szövetség alamizsnájának elfogadása nálam olyan, mint ha a zsidók a neonáciktól fogadnának el valamilyen támogatást, de ez sose történik meg, mert a közösségük ellen elkövetett bűnök megbocsátására semmilyen adománnyal nem vásárolhatók meg!!!

Balkó Gábor
Kolon, 2017. 06. 13.