8. Újévi Táncház – Nagykér – 2013. jan. 5.

8. Újévi Táncház – Nagykér – 2013. jan. 5.

8. Újévi Táncház

Ismét megtelt a nagykéri nagy kultúrház, csecsemőtől dédszülőig. 
2010-ben voltam először a táncház találkozón, az előző évekből néhány fotót látva, kiváncsi voltam  mivel érték el a szervezők a "teltházas táncházat".
Az egyik "mágnes" a  kalácssütő verseny, anyukák, nagyik lányaikkal, unokáikkal hagyományos kalácsot és süteményt készítenek erre az alkalomra, de sokan saját fantáziájukra bízva készítik a csodás sütiket.
A másik vonzó műsor, többféle ügyességi verseny van gyerekek részére, toronyépítés kukorica csutkából /Kolonban kompból/, kukorica morzsolás, zsíroskenyér evés kézi segítség nélkül, a gyerkőcök élvezik a versengést, a győztesek és dobogósok könyvjutalomban részesülnek, de minden résztvevő kap valamit, édességet, tollat stb.
És vannak díjmentes nem versenyszerű műsorok, először láttam a "zsebkendős táncot", nem tudom mi a pontos neve, a lényege, hogy a táncosok egymás kezét fogva kört alakítanak, az egyikőjük, a körön belül körbe-körbe járó féfi-nő-fiú-lány zsebkendőjét odaadja a táncolók egyikének, akivel a kör közepén letérdelnek és megölelik, megcsókolják egymást. Ebbe a számba én is beneveztem volna, de a fájós térdem megakadályozott. :-)))
A kalácssütő verseny győztesei tárgyi nyereményt kaptak és minden kóstolót hozó versenyző részére a Szülői Szövetség nyári kirándulást szervezett.
Sajnos idén rövid időt tölthettem a táncházas találkozón, de jó volt látni a vidám arcokat, s találkozni régi ismerősökkel, kiknek száma évente gyarapszik, öröm és megtiszteltetés volt számomra, mikor a 81 éves Száraz Mihály bácsi odajött hozzám újévet köszönteni…….

Az oldal szerkesztés alatt!

Lacza Gergely fotóalbuma ITT

Mészáros Meszo Róbert fotóalbuma ITT

2012

2011

2010

Fotógaléria – 8. Újévi Táncház és Kalácssütö Verseny – Nagykér – 2013. jan. 5.
Ahol ennyi vidám gyerkőc van egy magyar rendezvényen, ott semmiképp nem szűnhet meg a magyar iskola!!!


A galériában 127 kép 20-as csomagban, a képre kattintva megnyílik a galéria, a "nagy méretre csak a kép.