50 éves érettségi találkozó (1964-67)

50 éves érettségi találkozó (1964-67)

50 éves érettségi találkozó (1964-67)

Június 8-án, több mint 20 év után ismét találkoztunk, mi voltunk a szlovák nyitrai Eugen Guderna Általános Műveltséget Nyújtó Középiskola második magyar érettségiző osztálya. Legutóbb abban egyeztünk meg, hogy 50 éves korunkban, vagyis 1999-ben lesz a következő találkozónk, akkor lesz az osztályfőnökünk Miklás András 60-éves, nem jött össze.
Tavaly találkozások alkalmával többször említettük, hogy az érettségi 50-es évfordulóját mindenképp meg kell szervezni, és sikerült, hála és köszönet a szervező lányoknak, Molnár Annának, Pindes Janának és az egyetlen fiú szervezőnek, Matyó Józsinak, hogy a régen eltervezett 50-es maradt, csak nem 50 éves korban osztálytalálkozó, hanem 50 éves érettségi találkozó lett belőle Nagylapáson a Hoffer szállóban.
A szervezők:

A találkozás eleji ismerkedés nagy élmény volt mindannyiunk részére, több évtized után újra látni azokat, akikkel 3 évig egy osztályban ültünk, és még sem ismerjük egymást, bemutatkozás után pedig, ez nem lehet igaz, Te vagy az…?!
Matyó Józsi köszöntött bennünket:
„Tisztelt szabad nép”, megkérdezte tudjuk-e kitől származik a köszönés, hogy is lehetne elfeledni Vass Dezső tanár urat.

A hajunk őszbe fordult, súlyban gyarapodtunk, számban csökkentünk, három osztálytársunk eltávozott az örök életbe, ketten megözvegyültek.
A 27 érettségizőből 19-en jöttünk össze a lehetséges 24-ből, 5 fiú hiányzott, és sajnos egyetlen tanár sem jöhetett el a még élők közül.
Imát mondtunk az eltávozottakért, az ünnepi ebéd elfogyasztása után előkerültek a régi fotók, kisebb-nagyobb csoportokban folytak a beszélgetések, ismét lányok és fiúk lettünk, egyszerűen nagy élmény volt mindenkinek ez a találkozó, az idő úgy elszállt, hogy észre sem vettük a hét óra távollétet. Megegyeztünk, ezután minden éven megismételjük, jövőre ismét júniusban, Csitárban.

Ennyien kezdtünk 1964-ben:

Ennyien maradtunk 1967-ben:

Az 50-éves érettségi találkozón:

Balkó Gábor
2017. 06. 15.

Related Photo Galleries