Nyitra Megye Művelődési Központja főszervezésében 2014. okt. 12-év vasárnap délután a pogrányi Mindenszentek templomban 4 énekkar részvételével megvalósult az énekkari hangversenyek 7. évfolyama. Jó és jobb énekkarok jó és jobb műsort produkáltak, kellemes élményben részesültek a kórusmuzsikát kedvelők kis csoportja.
A műsor után Mgr. Daniela Gundová, Nyitra Megye Művelődési Központjának igazgatónője emléklappal és kerámiával köszönte meg az énekkaroknak-karnagyoknak a színvonalas műsort, Simek Viktornak egy csokorral gratulált a múltkori kitüntetéséért,  Pindes Lászlónak kerámiával köszönte meg a szervezést és moderálást, Čulák Éva kultúros pedig Daniela Gundovának köszönte egy csokorral a műsort.
A frissítő a szomszédos magyar iskolában várta a szereplőket.
Köszönet az énekkaroknak és Pogránynak a kellemes délutánért!

Sok évtized után Márk atya vezetésével elindult egy kis zarándokcsapat a “szőlőhegyen” keresztül a pogrányi Jézus Szíve búcsúra. A zarándokok főleg a Mária Légió koloni tagjai, énekkel kezdték, imával folytatták. -A fotók a zarándokút elejéről vannak, útközben továbbiak, férfiak is csatlakoztak, úgy hogy megduplázódott a zarándokok száma. “Zoboralján legrégebbi a pogrányi Jézus szíve búcsú, 1931-től